Издирван от Шенген товарен „Мерцедес“ бе открит в Кърджали, юноша кара без книжка

Издирван в Шенгенската информационна система товарен „Мерцедес“ е установен в Кърджали вчера от криминалисти в Областната дирекция. Колата е била обявена за издирване като открадната в Белгия. Иззета е и на съхранение в база на дирекцията. Работата по случая продължава.

Около 2 кг. нарязан тютюн и 1 540 къса саморъчно направени цигари без акцизен бандерол са били установени от полицаи в РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. При проверка в частен дом в Кърджали, обитаван от 23-годиишна жена, били открити безакцизните стоки, които са иззети и са на съхранение в полицейското управление. За случая е уведомен дежурен прокурор и се извършва проверка по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

С постановление на Районна прокуратура в полицейското управление в Кърджали е образувано досъдебно производство за управление на автомобил от неправоспособен водач. 17-годишен юноша се движил с лек автомобил „Сеат“ и бил проверен в село Чифлик. След като не представил шофьорска книжка, полицаите направили справка и се установило, че непълнолетният вече е бил наказван за същото нарушение по административен ред. Разследващ полицай продължава работата по случая.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за извършена кражба на около 200 метра кабел от частен дом в кв.„Възрожденци“ в областния център. Работата по случая продължава разследващ полицай. Издирва се извършителят на деянието.

Досъдебно производство за незаконна сеч е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районна прокуратура. От горски фонд в землището на Кърджали са били отсечени дървета без редовно писмено разрешително. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини