Вече е възможен даунгрейд на iPhone 3G

Беше открит способ за даунгрейд на iPhone 3G към по-ранна версия на фърмуера, който да направи възможно разблокирането на телефоните, флашнати с новата версия 2.30. Този път разработката не е дело на iPhone Dev Team, а на ModMyi; програмата представлява инструмент за даунгрейд на фърмуера на iPhone 3G, разработен от "pH", чрез който фърмуерът може да бъде заменен с подлежащия на разблокиране 2.28 фърмуер! Има обаче и някои изисквания, от рода на това да използвате bootloader 5.80.

Логично е да си зададете въпроса защо ви е да правите даунгрейд? Ами защото за момента baseband фърмуерът от версия 2.30 не работи с единственото софтуерно решение за разблокиране yellowsn0w. Естествено, няма нужда да казваме, че ако сте сред малцината легални притежатели на iPhone 3G (който вече се предлага официално у нас), това едва ли ще представлява интерес за вас, освен за работа с външни приложения от Cydia.

Пълни инструкции за извършването на даунгрейда ще откриете на този адрес, а самият софтуер е достъпен тук. Имайте предвид, че софтуерът е тестван само за версия 2.30 на фърмуера, и ако го пробвате с iPhone OS 3.0, резултатите по никакъв начин не са гарантирани. Ако зареждащата програма (bootloader) обаче е обновена и сте се снабдили с телефона наскоро, вероятно няма да извадите късмет с разблокирането. Във всеки случай поне си заслужава да опитате, нали?
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини