13 °C

837 са регистрираните безработни в края на миналата година

837 са регистрираните безработни в Дирекция "Бюро по труда" -  Първомай през месец декември. Това е 9.53% от населението в трудоспособна възраст. В сравнение с месец ноември, когато безработицата е била 9,85%, се наблюдава лек спад .

В сравнение с миналата година за този период, безработицата е по-ниска - 2016 е приключена с 10, 63% .

В общата съвкупност на регистрираните безработни, жените без работа са 457, а мъжете 380

Младежите до 29 години са 133 и представляват 16% от общия брой безработни в община Първомай. Продължително безработните лица с регистрация от една и над една година са 239 или малко под 29%.

В квалификационната структура на регистрираните безработни с най-голям дял са неквалифицираните работници без специалност и професия – 1123 лица /71.39%/, следвани от лица с работническа професия 271 или /17.23%/ и специалисти – 179 /11.38%/. Сред безработните специалисти най-много са тези със специалности в общество, икономика, право – 58 лица /32.40%/, следвани от техниката и технологиите - 36 лица /20.11%/, а най-малко са специалистите от здравеопазване – 4 /2.23%/. От всички специалисти делът на тези с висше образование е 45.81% /82 лица/.

Безработните с намалена работоспособност в Дирекция “Бюро по труда” – Първомай съставляват 4.58% /72/ от общия брой регистрирани, .

Във възрастовата структура на безработните с най-голям дял са лицата над 55г., следвани от тези на възраст 30-34г., а най-малко са лицата до 19г., което показва, че безработицата при възрастните безработни лица е най – висока.

Във възрастовата структура на безработните с най-голям дял са лицата над 55г. – 23.52% /370/, следвани от тези на възраст 30-34г. – 11.63% /183/, а най-малко са лицата до 19г. – 1.97% /31/, което показва, че безработицата при възрастните безработни лица е най - висока.

Новорегистрираните безработни лица през месец декември 2017 година са 194. Делът на младежите до 29г. е 14.95% или 29 лица. Жените заемат 52.06% или 101, 36 лица над 55г. – 18.56%, 2 лица с намалена работоспособност – 1.03% и 8 роми – 4.12%.

Устроените на работа чрез посредничеството на ДБТ са 42 лица, като 38 са на първичния трудов пазар, 3 по схеми от ОПРЧР и 1 по програми от ЗНЗ.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини