Официално: Росен Ангелов е шесторният убиец. Преглед на печата

Заключение. 

"Дума":

Официално: Росен Ангелов е шесторният убиец

Разследващите разполагат с категорични доказателства, че шесторното убийство в Нови Искър е дело на рецидивиста Росен Ангелов и че самият той се самоубил със същия пистолет, с който е разстрелял жертвите си. Това съобщиха на брифинг вчера директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов и прокурорът по делото Наталия Николова.

"У нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Почти не считам за необходимо да коментирам доказателства за авторството на убийството, а самият Росен Ангелов категорично се е самоубил", каза Сарафов. Николова допълни, че едно и също оръжие е умъртвило Кети Кюхова и останалите петима души. Със същото оръжие е умъртвен и Росен Ангелов, барутни частици от същото оръжие са открити и по убиеца, а по негови дрехи е открита кръв на Кети и мъжа й Неделчо.

Вето. 

"Сега":

Правната комисия отхвърли ветото на президента върху антикорупционния закон

На заседание на правната комисия на парламента депутатите отхвърлиха ветото на президента на закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с 10 гласа "за", 7 гласа "против" и без "въздържали се", предаде БГНЕС.

Народните представители участваха в дебат по Указ №274 от 29.12.2017 г. на президента на България за връщане за ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, приет от парламента на 20 декември 2017 г. и мотивите към указа.

На днешното заседание бяха проф. Емилия Друмева, председател на правния съвет към президента Румен Радев, неговият съветник Пламен Узунов, зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, представители на ДАНС, на различни ведомства и неправителствени организации.

Замърсяване. 

"Сега":

Колите със стикер колко замърсяват

Смогът вдига двойно цената на синята зона, не пускат таратайки в центъра при обгазяване

Всички коли в България да имат стикери, показващи колко вредни емисии изпускат във въздуха. Такива законодателни промени предлагат от Столичната община. В дни, когато се очаква силно замърсяване на въздуха, в центъра на София ще се допуска движение само на автомобили с екологичен стандарт Евро 5 или Евро 6. Това е една от крайните мерки срещу обгазяването, които предвиждат в общината и които бяха представени на заседание на транспортната комисия към Столичния общински съвет.

Мерките ще се прилагат в зависимост от степента на замърсяване и количеството фини прахови частици, които се очакват в следващите 48 часа. 

Конвенция. 

"24 Часа":

3-ият пол не е стигнал още до парламента, и президентът с резерви

Истанбулската конвенция, в която е и въпросът за социалния пол, още не е изпратен от МС в парламента и категорично тя няма да влезе в дневния му ред през първите дни от новата сесия. Народното събрание се събира днес след 20-дневна ваканция.

В ГЕРБ няма да бързат с ратификацията и ще следят обществените нагласи.

Без визи. 

"Сега":

Българите могат да пътуват без визи в 156 страни

Българите могат да пътуват свободно без визи в 156 страни. По този показател ние се нареждаме на престижното 20-то място в света, задминавайки далеч повечето от нашите съседи. Класацията на Хенли паспорт индекс за 2018 г. за свободното предвижване се оглавява от Германия, чиито граждани могат безвизово да пътуват в 177 държави. На второ място е Сингапур /176 страни/, а третото се поделя от Дания, Финландия, Франция, Италия, Япония, Норвегия, Швеция и Великобритания, чиито поданици могат свободно да пътуват в 175 държави. Американците са пети. На тях не им трябва виза в 173 страни. В дъното на класацията са Ирак и Сирия, техните граждани могат да посетят безвизово само 27 и 28 страни съответно. На Балканите пред България са само Гърция и Словения, които заемат съответно 7 и 11 място.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини