С военен и църковен ритуал официално обявиха преобразуването на батальона в 101 Алпийски полк

Изображение 1 от 4

    Областният управител Недялко Славов: „Ние стигнахме дотук благодарение на обединените си усилия”

    „За този миг работихме в продължение на години.”, заяви областният управител Недялко Славов на официалната церемония по преобразуването на 101-ви Алпийски батальон в полк. Той изказа специални благодарности за професионалното и политическо ръководство на Министерството на отбраната, към началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, към генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски, към командира на местното военно формирование полк.Кацаров, към всички военнослужещи тук, че дадоха солидни аргументи за преобразуването на батальона в полк.

    Славов поздрави военнослужещите, като изрази увереността си в професионализма им: „Сигурен съм, че ще продължите да изпълнявате съвестно своите служебни задължения, за да бъдат успешни мисиите, в които участвате. С преобразуването на батальона в полк вече имате по-големи възможности за израстване в звание и чин. Пожелавам ви преди всичко много здраве, сили и енергия, с които да поемете тази отговорност.” Областният управител пожела успех на участващите военнослужещи в мисии зад граници, и да се върнат живи и здрави при близките си.

    „Осъзнаваме икономическите и социални ползи за нашия регион от преобразуването на батальона в полк. Смолян имаше нужда от едно подобно решение. Ето защо аз не искам да крия щастието си от този момент. Бих подчертал нещо много важно – ние стигнахме дотук благодарение на обединените си усилия. Взаимодействието в нашата област, в нашия регион, когато е било добро, винаги е давало положителни резултати. Ще продължим да работим по подобен начин и за в бъдеще, защото това е основната предпоставка за успехи.”, след което Славов подари икона с изображение на Св.Георги Победоносец на полковник Кацаров, като пожела много бъдещи успехи на полка във военните мисии и в алпийските спортове.

    Командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил Попов официално повиши командира на 101-ви Алпийски полк от подполковник в полковник.

    С молебен за здраве, отслужен от Отец Запрян, и тържествен марш приключи официалната церемония, на която сред гостите бяха заместник-областният управи Владимир Гърбелов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, директори и представители на държавни институции.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини