20 °C

Виктория Николаева стана втора в областта по речеви умения на английски език

Само крехката възраст не позволи на Виктория Николаева да продължи на националния кръг от Състезанието по речеви и комуникативни умения по английски език.

Вики е ученичка в VI клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - гр. Първомай и беше най-малката участничка в състезанието. Въпреки това, е класирана на второ място и получи адмирациите на журито.

Тази година домакин на областния кръг на състезанието беше ЕГ „Иван Вазов“. То е от календара на Министерството на образованието и науката. Участие взеха ученици от Пловдив, Асеновград, Карлово. Темата, по която състезателите събеседваха с журито е мисълта на Гьоте "Correction does much, but encouragement does more" (Поправянето прави много, но поощряването върши повече)

За Националния кръг, който ще се проведе в Сливен, бе заложено на ученик, с по-голям опит. Виктория също беше поощрена с думите на журито, че тази година на първо място е по-голям ученик, но с тези знания през следващата година, сигурно тя ще е първа в това състезание.

Виктория и майка ѝ благодарят на учителката ѝ по английски език Марияна Йорданова, която има основна заслуга шестокласничката да се яви на това състезание, а след това през цялото време е била до нея.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Уч
  Учител
  10 -14
  11:00, 24 окт 2017
  Мило дете. Ако искаш да разбереш реалното си ниво... Виж коментара
 • 2
  Ко
  Колега
  8 0
  19:20, 24 окт 2017
  Нивото на образованието от кого зависи? Колега, за да са на ниво децата ни, е нужно да са на ниво учителите. Не е глупост, че децата от едно малко провинциално градче печелят на бадмингтон, колоездене, пеене,различни конкурси и т. н.
  Всичко това зависи от добри и съвестни учители и ученици.
 • 3
  Мили учителю, детето е само в 6 клас. хайде да не му режем крилете. А колкото до Кебридж, има време и за това.
 • 4
  Ре
  Реалист
  8 0
  22:51, 24 окт 2017
  Към Учител : "Добрият човек вижда добри всички хора, а лукавият и злият не само криво, но и право ходещите подозира, укорява, осъжда и злослови."
  Нямам повече какво да добавя.
  Браво Вики! Продължавай все така напред и нагоре към покоряване на нови върхове! Ти можеш!
 • 5
  Уч
  Учител
  3 -8
  10:21, 25 окт 2017
  Реалистът следва да посочи действителното състояни... Виж коментара
 • 6
  Ст
  стар учител
  2 -2
  10:52, 25 окт 2017
  Научете децата на правилен писмен и говорим БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и после благоговейте пред чуждите такива!!!
  • Ди
   Директор до Учител
   4 -1
   16:50, 25 окт 2017
   Уважаеми, стар учителю, бъдете сигурен, че изучаването на чужди езици подпомага усъвършенстването на българския, знам го от личен опит. В случая никой не благоговее, просто едно дете има едно високо постижение, което заслужава да бъде похвалено, това е! Що се отнася до английския език - той е една необходимост в съвременния глобален свят, която старите хора не проумяват, защото живеят в своя стар свят.
 • 7
  Къ
  Към Учител
  6 0
  13:03, 25 окт 2017
  Скъпи, учителю!
  Извинете ме, но поведението Ви не отговаря на професията учител. Чета и не мога да повярвам на очите си. Чудя се откъде се взе тая Ваша злоба към едно невинно дете!? Така ли щяхте да говорите, ако детето беше ваша ученичка!? Не мисля! Никой никого не лансира. Виктория от първи клас с огромно желание (което е рядкост в децата сега) участва в почти всички конкурси, които се организират, било то национални или други и винаги е печелила 1-ви и 2-ри места. Не веднъж достойно и реално са оценявани знанията и. Ходила е на награждавания в София, Пловдив, Карлово и не защото са я карали насила да участва, а защото сама е искала. Защо си мислите, "че конюнктурни нагласи опитват да създадАт позитивен образ"? Детето си е позитивен образ, от където и да го погледнете. Не е важно в кое училище учи, важни са знанията, които има. А тези знания ги оценяват, не само учителите от местното училище, а и много други от елитни училища и институции в страната. Вместо да пишете такива недостойни коментари, защо не вземете да накарате и Вашите ученици да участват в такива състезания. Казвам да накарате, защото ако те са искали, са щели да участват, така както Вики. Престанете със злобата вече, не ви отива на положението! Проумейте, че когато едно дете е умно и ученолюбиво ПРЕД НЕГО НЯМА ПРЕЧКИ!
 • 8
  Ди
  Директор до Учител
  6 0
  16:43, 25 окт 2017
  Не знам кое училище сте завършили, но имате правописни грешки:
  1. Пише се "висшето", а не "вишето";
  2. Пише се "виновна", а не "винавна".
  Местното училище е част от националната образователна система. Преди 30 години за 1 място във висше училище се бореха около 30 кандидати, а сега кандидатите са по-малко от обявените места за прием на студенти.
  Що се отнася до лансиране, лицемерничене и проблеми - проблемът е, че има хора като Вас! Трагедията е във факта, че заради такива като Вас истинските хора напускат града и общината. Един ден Вики може да бъде студентка в университета в Кембридж, но Вие със сигурност - никога!
 • 9
  Уч
  Учител
  0 -3
  09:22, 26 окт 2017
  Г-не, изненадан съм, че се концентрирате върху технически грешки. Може би затова учениците ви са неграмотни. Стойността на вашите "високи оценки" е такава, че ваш възпитаник няма да стигне до Кембридж нито сега, нито в бъдеще. Но не това е жалкото. Ниското ниво на местните ученици предопределя бъдещето на града като цяло. Сред нашето съсловие, бракът е много голям. Не надценявайте децата. Това вреди на самите тях, правейки ги некритични.
  • Уч
   Ученик до Учител
   2 0
   19:36, 26 окт 2017
   Учителю, защо решихте, че "Директор" е мъж? Нима не знаете, че съществителното "директор" в мъжки род се употребява и за жена, която изпълнява тази длъжност? Но тогава обръщението трябва да бъде "Госпожо,..." Може би има достатъчно критични ученици, за да усетят, че и Вашата подготовка не е много добра.... Аз ли трябва да Ви уча как да формулирате обръщение, когато не знаете пола на човека, изпълняващ някоя длъжност?!..............

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини