16 °C

Виктория Николаева стана втора в областта по речеви умения на английски език

Само крехката възраст не позволи на Виктория Николаева да продължи на националния кръг от Състезанието по речеви и комуникативни умения по английски език.

Вики е ученичка в VI клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - гр. Първомай и беше най-малката участничка в състезанието. Въпреки това, е класирана на второ място и получи адмирациите на журито.

Тази година домакин на областния кръг на състезанието беше ЕГ „Иван Вазов“. То е от календара на Министерството на образованието и науката. Участие взеха ученици от Пловдив, Асеновград, Карлово. Темата, по която състезателите събеседваха с журито е мисълта на Гьоте "Correction does much, but encouragement does more" (Поправянето прави много, но поощряването върши повече)

За Националния кръг, който ще се проведе в Сливен, бе заложено на ученик, с по-голям опит. Виктория също беше поощрена с думите на журито, че тази година на първо място е по-голям ученик, но с тези знания през следващата година, сигурно тя ще е първа в това състезание.

Виктория и майка ѝ благодарят на учителката ѝ по английски език Марияна Йорданова, която има основна заслуга шестокласничката да се яви на това състезание, а след това през цялото време е била до нея.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Уч
  Учител
  10 -14
  11:00, 24 окт 2017
  Мило дете. Ако искаш да разбереш реалното си ниво... Виж коментара
 • 2
  Ко
  Колега
  8 0
  19:20, 24 окт 2017
  Нивото на образованието от кого зависи? Колега, за да са на ниво децата ни, е нужно да са на ниво учителите. Не е глупост, че децата от едно малко провинциално градче печелят на бадмингтон, колоездене, пеене,различни конкурси и т. н.
  Всичко това зависи от добри и съвестни учители и ученици.
 • 3
  Мили учителю, детето е само в 6 клас. хайде да не му режем крилете. А колкото до Кебридж, има време и за това.
 • 4
  Ре
  Реалист
  8 0
  22:51, 24 окт 2017
  Към Учител : "Добрият човек вижда добри всички хора, а лукавият и злият не само криво, но и право ходещите подозира, укорява, осъжда и злослови."
  Нямам повече какво да добавя.
  Браво Вики! Продължавай все така напред и нагоре към покоряване на нови върхове! Ти можеш!
 • 5
  Уч
  Учител
  3 -8
  10:21, 25 окт 2017
  Реалистът следва да посочи действителното състояни... Виж коментара
 • 6
  Ст
  стар учител
  2 -2
  10:52, 25 окт 2017
  Научете децата на правилен писмен и говорим БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и после благоговейте пред чуждите такива!!!
  • Ди
   Директор до Учител
   4 -1
   16:50, 25 окт 2017
   Уважаеми, стар учителю, бъдете сигурен, че изучаването на чужди езици подпомага усъвършенстването на българския, знам го от личен опит. В случая никой не благоговее, просто едно дете има едно високо постижение, което заслужава да бъде похвалено, това е! Що се отнася до английския език - той е една необходимост в съвременния глобален свят, която старите хора не проумяват, защото живеят в своя стар свят.
 • 7
  Къ
  Към Учител
  6 0
  13:03, 25 окт 2017
  Скъпи, учителю!
  Извинете ме, но поведението Ви не отговаря на професията учител. Чета и не мога да повярвам на очите си. Чудя се откъде се взе тая Ваша злоба към едно невинно дете!? Така ли щяхте да говорите, ако детето беше ваша ученичка!? Не мисля! Никой никого не лансира. Виктория от първи клас с огромно желание (което е рядкост в децата сега) участва в почти всички конкурси, които се организират, било то национални или други и винаги е печелила 1-ви и 2-ри места. Не веднъж достойно и реално са оценявани знанията и. Ходила е на награждавания в София, Пловдив, Карлово и не защото са я карали насила да участва, а защото сама е искала. Защо си мислите, "че конюнктурни нагласи опитват да създадАт позитивен образ"? Детето си е позитивен образ, от където и да го погледнете. Не е важно в кое училище учи, важни са знанията, които има. А тези знания ги оценяват, не само учителите от местното училище, а и много други от елитни училища и институции в страната. Вместо да пишете такива недостойни коментари, защо не вземете да накарате и Вашите ученици да участват в такива състезания. Казвам да накарате, защото ако те са искали, са щели да участват, така както Вики. Престанете със злобата вече, не ви отива на положението! Проумейте, че когато едно дете е умно и ученолюбиво ПРЕД НЕГО НЯМА ПРЕЧКИ!
 • 8
  Ди
  Директор до Учител
  6 0
  16:43, 25 окт 2017
  Не знам кое училище сте завършили, но имате правописни грешки:
  1. Пише се "висшето", а не "вишето";
  2. Пише се "виновна", а не "винавна".
  Местното училище е част от националната образователна система. Преди 30 години за 1 място във висше училище се бореха около 30 кандидати, а сега кандидатите са по-малко от обявените места за прием на студенти.
  Що се отнася до лансиране, лицемерничене и проблеми - проблемът е, че има хора като Вас! Трагедията е във факта, че заради такива като Вас истинските хора напускат града и общината. Един ден Вики може да бъде студентка в университета в Кембридж, но Вие със сигурност - никога!
 • 9
  Уч
  Учител
  0 -3
  09:22, 26 окт 2017
  Г-не, изненадан съм, че се концентрирате върху технически грешки. Може би затова учениците ви са неграмотни. Стойността на вашите "високи оценки" е такава, че ваш възпитаник няма да стигне до Кембридж нито сега, нито в бъдеще. Но не това е жалкото. Ниското ниво на местните ученици предопределя бъдещето на града като цяло. Сред нашето съсловие, бракът е много голям. Не надценявайте децата. Това вреди на самите тях, правейки ги некритични.
  • Уч
   Ученик до Учител
   2 0
   19:36, 26 окт 2017
   Учителю, защо решихте, че "Директор" е мъж? Нима не знаете, че съществителното "директор" в мъжки род се употребява и за жена, която изпълнява тази длъжност? Но тогава обръщението трябва да бъде "Госпожо,..." Може би има достатъчно критични ученици, за да усетят, че и Вашата подготовка не е много добра.... Аз ли трябва да Ви уча как да формулирате обръщение, когато не знаете пола на човека, изпълняващ някоя длъжност?!..............

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини