Още една жена обвини Полански в изнасилване

Швейцарската полиция разследва още едно обвинение за изнасилване срещу режисьора Роман Полански. Бившата германска актриса, в момента на 61 години, Ренате Лангер твърди, че той ѝ посегнал в Гщад, когато тя била на 15 години.

Лангер е подала оплакване в полицията в Сен Гален на 26 септември, предадоха световните информационни агенции.

Според показанията ѝ Полански я насилил сексуално през 1972 г. , когато тя със съгласието на родителите си посетила дома на режисьора в Гщад, Швейцария. По думите на Ренате Лангер след месец Роман Полански ѝ се извинил и я поканил да участва във филм, снимките на който били в Рим. Тя отишла и той я изнасилил втори път в жилището, в което тя била отседнала.

Швейцарската полиция ще предаде случая на прокуратурата. В Швейцария няма давновст по обвинения за изнасилване на непълнолетни и малолетни.

Ренате Лангер е четвъртата жена, която обвинява режисьора в сексуално насилие. Тя казва, че не искала родителите ѝ да разбират. Затова съобщава за случилото се едва сега, малко след като майка ѝ и баща ѝ починали.

Роман Полански, който е на 84 години, се издирва от Интерпол от 1977 г. , когато американски съд го призна за виновен в изнасилване на непълнолетната Саманта Геймър. Тогава той избяга в Европа и живее във Франция, защото страната няма споразумение за правна помощ със САЩ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини