Ключът към по-сексапилно и удобно бельо е в математиката

Смятате, че новото ви бельо не е достатъчно секси или удобно? Ключът към разрешаването на проблема е в математиката, твърдят японски специалисти, цитирани от "Сайънс дейли".

Кенсуке Накамура от Техническия институт в Киото и Такао Курокава от университета на Осака са прибягнали до математиката, за да създадат триизмерен компютърен модел на женски торс.

Той ще е от помощ за дизайнерите в изработването на бельо и дрехи, които прилягат по-добре по размер и форма към тялото и дават повече свобода на движенията.

Традиционните телесни мерки, фотографските изображения и силуетите не предоставят пълна триизмерна информация, необходима на дизайнерите за създаването на продукти с по-добро качество и на дрехи за специфични форми на тялото, обясняват специалистите.

Накамура и Курокава извлекли данни за телата на 560 японки на възраст между 19 и 63 години, за да картографират чрез лазерна метрология "контролните точки" на определени места от женския торс - гърди, шия, рамене.

След това те са приложили данните към компютърен триизмерен модел на торс, за да изградят база данни за формите на тялото.

Специалистите са обособили пет типа, които според тях съответстват на най-разпространените телесни форми сред японките. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини