Хасковлии вграждат свои тухли за здраве в храма „Св. Иван Рилски“

Изображение 1 от 2

    Хасковлии имат възможност да участват пряко в съграждането на храма „Св.Иван Рилски„ в кв. „Орфей“, като вградят за здраве свои тухли в зида.

    По идея на депутата Евгения Ангелова и на председателя на Църковното настоятелство отец Никола тази вечер на площадка „Спартак“ по време на концерта за празника на града на Тони Димитрова, Стефан Диомов и група "Петте сезона", всеки, който желае, може да си купи тухла срещу 10 лева. Парите ще отидат във фонда за набиране на средства за завършването на църквата, която ще е най-голямата в Хасково. Всяка от тухлите по-късно майсторите ще вградят.

    След дълги години застой, строителството на църквата беше подновено през 2016 година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Би
      Бивш съветник
      23 -5
      14:13, 8 сеп 2017
      Поп Никола дали ще дари пари, а поп Петър колко даде или повеке взе, Поп Антониможе и да даде , а поп Златю дали дари пари колкото и за шепа семки,ко стана с земята която му отпуснахме за параклис горе зад Кенанското гробище....къща изгради май там на два ката.
      Така че молим тия мутри и мурафети че са ни известни и номерата им ясни
      Богатите не дават ,съветниците дали дадоха и по колко.
    • 2
      Кв
      КвазиМодо
      21 -5
      14:26, 8 сеп 2017
      То,парижката"Св.Богородица "са я правили има-няма 300 години,но орфейската май ще влезе в книгата на Гинес.И така,като всяка година си купим по една тухла,нали знаете,времето е наше.А тия на кадрото сигур са си купили вече тухлите т.е.индулгенциите.
    • 3
      И такава ДИВОТИЯ не очаквах ---да си купиш тухла и да я вградят--- Вярно при СОЦА все измисляха също дивотии но като че ли те бяха по близо до живота Тия ГЕРБТАРИКАТИ направо ни скриха супата До довършване на църквата кой знае още колко такива безмислици ще измислят Дай БОЖЕ по скоро да ги ИЗПЪРДЯТ от управлението че ни омръзнаха с комедиите Алоооооооооо Бай Добри пътната маркировка в целия град е ИЗТРИТА задействай бояджиите си идва зима Стига сте се крили като МОКРИ ПЛЪХОВЕ в Общинатаизлезте по улиците и вижте къде какво трябва да се прави
    • 4
      Ir
      irina
      24 -7
      15:31, 8 сеп 2017
      Какви са тези ПР истории на г-жа депутатката Ангелова! Нека тя да дава всеки месец от нейната заплатка!
      • За
        Запознат
        3 -10
        00:41, 9 сеп 2017
        Тя дава редовно.. А вие колко дадахте? Виж коментара
    • 5
      Кр
      Кретени
      14 -21
      16:06, 8 сеп 2017
      Като не ви се дават пари не давайте, стига ревахте... Виж коментара
    • 6
      Го
      голям идиотизъм
      20 -13
      16:13, 8 сеп 2017
      По-голяма дивотия не бях чувал. Да дам 10 лева за тухла, която някой си уж ще вгради някъде. Хайде тия гербери съвсем ни взеха за балъци с тъпите си идейки. Да се омитат, писна ни от тях. Все едно сме по времето на Априлския пленум - надпреварват се да се натягат с глупости и си мислят, че откриват топлата вода. НЕ!. нищо не откривате и света не започва с вас. Свършва с вас. И Хасково свърши. За жалост.
    • 7
      Ха
      Хасковлия
      19 -5
      17:31, 8 сеп 2017
      Ебаси суеверията...езическо капище ли ще се изгражда или църква...
      Вграждали тухли за здраве....пфууу езичници
    • 8
      До
      до "Кретени"
      20 -10
      17:36, 8 сеп 2017
      Кретен е този дето е писал тази глупост. Хората, ако пушат, пушат, където е определено. Ако хвърлят салфетки, хвърлят, където се прави. Но, на рок или фолк концерт, да даряваш пари за църква, под формата на купуване на тухла, е ВЕЛИКО ГЕРБЕРСКО НАЧИНАНИЕ. То трябва да остане в историята ни, заедно с всичките им приумици от времето на Бойко Великолепни. Като иска депутатката Ангелова да се прочуе, нека дари средства за построяването на църквата. Пък после да поставят плоча с името й и да я увековечат. Нямате срам пред бедността и безпътието на хората. Седнали "умниците" мислили и измислили!
    • 9
      Ср
      срам нямат
      18 -6
      18:12, 8 сеп 2017
      Голяма простотия и наглост. Щом герберите се напъват, нека да дадат от заплатите си средства за тая църква дето ще надмине по срок на строеж и Саграда Фамилия. Ма то с празни приказки и предизборни обещания храм не се строи. Засрамете се от тъпотиите си! Ще плащам аз тухла и ще ми я вградят. Що за болен мозък може да го измисли!
    • 10
      От
      ОТ ГОРСКИ ИЗВОР запозната
      9 -5
      18:23, 8 сеп 2017
      Идеята е от великия брат Русия,където наште попове Златко и Никола отскачат често за съвети и бизнес дела.
    • 11
      До
      До 8
      7 -8
      19:06, 8 сеп 2017
      Въпроса е принципен не опира до никаква партия и т.н дали харесваш ГЕРБ или не си е лично твой проблем.
      Коментара ми по-рано е изцяло на принципа, че на хората все им пречи като се каже нещо за пари, всички са свикнали чуждото да е общо, а моето да си е мое! Да ама не, вярата е над всички тези неща. И както казах, на който не му харесва, нека не пише не щем да му четем негативните ***** дето са му в душата. Или да направи добро по един или друг начин или да си мълчи. Ще се абстрахирам от това, че си позволил да цитираш имена, безмислено е! Нека коментираме отношението и поведението на народа ни, а той е много долен наистина, толкова завистливо, мразещо и разделено племе не съм виждал никъде, това да мислиш само как да прецакаш някой, в това число и най-близките и приятелите си го умеем само ние! Да ти пикам на 10- то лева, и на партиите и на всичко. Без значение хубава ли е каузата или не, не е имало случай всички да застанем рамо до рамо и да покажем, че сме един!!! Все някой е всезнайко, все някой му е криво нещо, все някой е НЕЗАДОВОЛЕН, лъснете веднъж сабята да се успокоите и стига с омразата!
    • 12
      Ти
      Тити
      14 -4
      19:09, 8 сеп 2017
      Ега ти и наглостта! Тези надминаха и Ало измамниците! Публично си искат пари и казват къде да ги оставим !!!!
      • Ке
        келеш
        12 -3
        20:16, 8 сеп 2017
        Много точно и правилно определение за тази безсрамница!! Но не се учудвам, след като добре я познавам и по делата и по умствен багаж!! Някой да е чул или видял дали до сега за двата мандата се е изказала в народното събрание .. НЕ . Никога до сега. Да се чудиш за какво й плащат на тази .. ??? може би обслужва???
      • За
        Запознат
        3 -7
        00:49, 9 сеп 2017
        Айде да не се правите, че я познавате. Само за мин... Виж коментара
    • 13
      До
      до запознат
      5 0
      08:01, 9 сеп 2017
      Попе тарикат си,но и владиката знае вече че си голям тарикат,а и господарите те следят така че по скромно.
    Последни новини