Microsoft счита IE 8 за един от най-бързите браузъри

Microsoft е направила сравнителен тест на производителността на браузърите Chrome 1.0, Firefox 3.05 и Internet Explorer 8 при работа с най-известните сайтове. За провеждането на тестовете са избрани 25 активно посещаеми портали, такива като Google, Yahoo, YouTube, MSN и Wikipedia. Съгласно получените данни, IE8 работи по-бързо на 12 от избраните ресурси, докато Chrome изпреварва конкурентите в 9, а Firefox – само в 4.
С други думи, според статистиката на Microsoft, нейният собствен браузър Internet Explorer 8 при зареждане на уеб страници е тройно по-производителен от Firefox и с 1/3 по-бърз от Chrome.
Впрочем, трябва да отбележим, че при провеждането на тестовете Internet Explorer 8 е работил с минимално количество активирани допълнения. При това, много от посочените сайтове са добре оптимизирани и не са претоварени със съдържание. И по неизвестна причина, Microsoft не е оценила бързодействието на браузърите Opera и Safari 4. Съгласно тестовете на SunSpider, Safari 4 за сега е най-бързия браузър на пазара.
Microsoft планира да пусне финалната версия на Internet Explorer 8 на 20 март.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини