Новият iPod Shuffle се разприказва

Apple представи нов модел на своя плейър iPod Shuffle. В сравнение с предишните модели, устройството е два пъти по-малко и притежава някои полезни функции.
В новата версия на плейъра съществено е променено управлението – бутонът за включване, които по съвместителство изпълнява и функциите shuffe/sequential, все още се намира на корпуса на плейъра, но останалите елементи са изнесени на кабела на слушалките.



Както първия Shuffle, и новият модел е дълъг и тънък, а извивките на корпуса са заимствани явно от iPod Nano. Моделът е снабден със щипка за закрепване на дрехите.
Най-интересното нововъведение обаче е функцията VoiceOver, благодарение на която плейърът може да изговаря на глас названията на песните, плейлистите и имената на изпълнителите. Към момента функцията поддържа 14 езика. За запис на мелодиите е предвидена 4 GB памет, която позволява съхранение на около 1000 песни.



Корпусът на новия iPod Shuffle е направен от алуминий, а теглото му е 11 грама. Устройството ще се предлага в тъмно-сиви и светло-сиви разцветки. Цената на плейра е $79.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини