Българският геймър в отбора на победителите на Dota2 (видео)

Иван Иванов - MinD_ContRoL е част от европейския отбор Team Liquid, който спечели Dota 2. Победата в спечели турнира по електронни игри, който тази година има рекорден награден фонд  над 24,7 милиона долара, направи 22-годишния варненец милионер. Първото място донесе на отбора почти 11 милиона.

Dota 2 е електронна игра, създадена през 2013 година от Valve. Базирана е на мод от известната игра Warcraft на Blizzard. Средно има по 500 000 играчи на месец. Играе се от два отбора по петима души, които имат за цел да унищожат противниковата база първи.

Турнирът The International Dota 2 2017 се проведе в две фази – групова - от 2-ри до 5-ти август, при която 18-те отбора са разделени в две групи по 9 и играят помежду си. Така се решава разпределенито в основното събитие на турнира, което се проведе от 7-ми до 12-ти август в залата KeyArena в Сиатъл. Освен 17-те хиляди в залата, турнирът се гледа в интернет, катов пикови моменти събира над 500 000 души по английския стриийм в платформата Twitch. 

За Иванов това е второ участие в The International. През 2016 г.  Team Liquid раздели седмото място в крайното класиране и заработи 520 хиляди.

За класирането на шампионската позиция през 2017 след облагането с данъци Иван Иванов ще получи 2 милиона долара.

MinD_ContRoL действа като офлейнър. Ролята го изправя често срещу двама или трима противници. Задачата му е да измъква максимума от ситуацията, да помага на тима си и да пречи на противниковите герои да се развиват.

Иван играе от 5-годишен, играл е в много отбори, имал е и свои. Когато играел с българи не чувствал, че се развива като геймър. А точно това мечтаел, въпреки, че родители му не одобрявали висенето пред компютъра. През 2014 г. с отбора Vast Cast участват и се представят добре на редица малки турнири, впоследствие преминават под шапката на Aftershock Gaming. По-късно Vast Cast напускат организацията и се преименуват на Basically Unknown. MinD_ContRoL e над всички в отбора, напуска и поема по свой собствен път. Когато в Skype с него се свързва един от ветераните в Dota 2 – KuroKy, Иван отначало си помислил, че това е фалпив акаунт и някой се шегува с него. Но това бил шансът му и той се присъединява към KuroKy в новия суперотбор – 5Jungz (Team Liquid). Петорката постига все по-добрии резултати през последната година и половина. Сред тях са втори места на турнирите в Манила и Шанхай, две поредни първи места в московския EPICENTER, топ 8 на The International 2016 и големият триумф през тази година.

На снимката - Dota 2:

Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen
Amer "Miracle-" Al-Barqawi
Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov
Maroun "GH" Merhej
Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини