5 къщи - мечта

    Dream House

    Tази къща е в Сингапур. Чудесно произведение на изкуството, създадено от Guz Architects. Има подводна стая, около която можете да плувате. Има и островче в басейна с дръвче на него, но кафето си пиете на полуострова, под сянката на изнесената дневна и околната растителност. Намира се в Sentosa Cove - жилищен анклав в източната част на остров Сентоса в Сингапур, който е планиран за около 2500 имота, когато бъде напълно развит. Около 60% от купувачите на имоти в Sentosa Cove са чужденци.

    Feldbalz House

    Намира се карай езерото в Цюрих, Швейцария. Соларна е. Цялата конструкция на три нива е изградена около огнище. Но още по-интересни бележки е оставил архитектът: Този проект не е къща, а семейна скулптура, търсеща свобода и социално взаимодействие. Няма стени или разпознаваеми архитектурни елементи. Тя съдържа семейния живот -  всички се срещат на първия етаж, като същевременно осигурява прекрасна гледка към езерото. Зоната на родителите на върха на скулптурата, детската зона се намира отдолу. 

    Cohen Residence

    Mалка модерна семейна къща в Кейптаун, Южна Африка, проектирана от KUBE Architecture. От улицата сградата не крещи за себе си, първото ви истинско взаимодействие е с дървената конструкция, когато влизате. Портата води към буен двор с гранитни стъпала. Пространството служи за достъп до всички зони от общите помещения на първия етаж за хранене. Всичко е от дърво, стъкло и камък. На втория етаж са спалните. Също със соларни панели на покрива

    700 Palms Residence

    Намира се във Винъс, Калифорния. Това е модерен дом, проектиран от Ehrlich Architects, за да изрази контрапункта между усещането за хармония и спокойствие с течащи динамични пространства. Използвана е дърво-стоманена носеща конструкция, затворена с платно, окачено на стоманена рамка.  Изчезват бариерите между вътре и навън, създават се гъвкави пространства и изцяло се използава добрия климат. 

    Glass House

    Намира се във Вилнюс, Литва. Това е отново комбинация от камък, стъкло и метал. Но става дума за стара сграда, която е тотално осъвременена от архитектурното бюро G. Natkevicius & Partners. Старата сграда изглежда така, сякаш е "облечена" в модерна сграда, построена във "високотехнологичен" стил. Запазени са старите основи и мазето на сградата. Според плана на архитекта в сутеренните нива има двоен гараж, сауна, турска баня и стая с всички удобства. В тази част на Стъклената къща е проектирано да се пазят редки книги, защото собственикът е бил колекционер. За осъвременяването са използвани стомана, тонирано стъкло, естествен мрамор и гранит.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини