Митничари заловиха контрабанден тютюн за 1 млн.лв.

    3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над  1 000 000 лева задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас, съобщиха от Агенция митници.

    На пристанище Бургас пристига контейнер от Дубай, предназначен за получател в България.  Според подадените към българските митнически власти обобщена декларация за въвеждане и декларация за временно складиране, съдържанието на контейнера се състои изцяло от мебели.При проверка с рентген било установено, че то е с нехарактерна плътност.

    При последвалата щателна митническа проверка се установява, че освен редовно декларираните мебели, вътре се намират и 3000 броя кутии от по 1 килограм всяка, или общо 3 000 килограма, съдържащи тютюн за наргиле.

    За цялото количество задържан тютюн за наргиле дължимият акциз е в размер на 456 000 лева. Средната продажна цена на тютюна за наргиле, според регистъра за цените на тютюневите изделия, възлиза на 360 лева за килограм.

    По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Бургас. Контрабандната стока и контейнерът са задържани.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини