Бранко Цървенковски продава Македония

Македонският президент Бранко Цървенковски подготвя таен план, според който македонците трябва да бъдат изтрити като нация в собствената си държава, която ще стане Съюз на народите, пише днес македонският вестник "Вечер".

Тази теза е била представена от македонския журналист Мирка Велиновска. Според Велиновска ключова личност в реализирането на проекта на македонския държавен глава е американският професор Исак Адижас. Американецът през последните дни е бил в тайна дипломатическа мисия в Македония, а през 2007 година е бил посредник в тайните преговори за името между Цървенковски и гръцкия външен министър Дора Бакояни. Цървенковски е заявил пред Ажидас, че компромис около името би било "Северна Македония".

Целта на проекта след приемането на ново име Македония да има нова конституционна трансформация. Според Велиновска целта е след като македонците започнат да усещат предимствата от членството в НАТО да приемат спокойно новото име.

В авторски текст за вестник "Нова Македония" Велиновска посочва, че проектът на Цървенковски е политически римейк на оригиналния проект на Иван Михайлов за организиране на Македония като кантонална общност на народите, в която няма да има македонци.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини