Правителството няма да търпи непристойно поведение

Това видео показва едно безпардонно скандално поведение, към което нашето правителство и лично премиера Борисов имат абсолютна нетърпимост, обяви министърът на ернергетиката Теменужка Петкова пред "Нова телевия" по повод уволнението на Пешко Караджов. Той бе уволнен като началник на отдел "Физическа защита" в АЕЦ Козлодуй заради скандално видео, с което плаши полицай, че ще бъде уволнен, ако не прикрие престъпление.

Работата на министър на енергетиката, като част от изпълнителната власт, не е да издава присъди. Ние просто трябва да си свършим работата такава, каквато е спрямо нашите правомощия, заяви Петков. Тя разкри, че премиерът е поискал проверката, след като е излязло видеото с издънката на Караджов.

Установи се, че на 15 февруари в 1,20 ч. след полунощ се е разиграла въпросната ситуация. Човекът от видеото е от АЕЦ „Козлодуй", който отговаря за физическата сигурност на централата. След това Караджов е излязъл в продължителен отпуск по болест. Впоследствие той се връща на 1 юни от отпуск по болест. И производството, започнало през февруари 2017 г. трябва да бъде довършено, каза Петков.

Караджов си е признал, че има такъв инцидент. "Вижда се, че той заплашва с уволнение, а той такива правомощия няма. Държи се непристойно. От наша страна толеранс към нито един служител в българската енергетика няма. Очевидно той има съответните професионални достойнства и може да си върши добре работата. Информацията, която аз имам е, че си е вършил добре, в професионално отношение, задълженията. Но тук нещата трябва да бъдат разделени на две – от една страна, това са професионалните достойнства и компетенции на един човек и неговото поведение в една такава ситуация. Това, този човек да бъде освободен, мисля, че беше най-правилния подход, завърши Теменужка Петкова. 

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини