Дипломати и министри обсъждат Българското председателство

Традиционната годишна среща на посланиците на Република България ще се проведе в Централния военен клуб в София в периода 19 – 21 юли.

Основната тема на конференцията за 2017 година ще бъде Българското председателство на Съвета на ЕС през първото полугодие на 2018 г. и задачите пред българската дипломатическа служба, свързани с него.

Начало на конференцията ще дадат министър-председателят Бойко Борисов и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. По време на втория ден ще се проведе среща на президента Румен Радев с българските посланици.

Участие в конференцията ще вземат и заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини