Ураганна буря връхлетя Гоце Делчев, нанесе много щети

Изображение 1 от 5

    Ураганна буря, примесена със силен дъжд и зловещи светкавици, за по-малко от половин час връхлетя Гоцеделчевско и нанесе големи щети. След бурята градът, пътищата и околните села бяха буквално като след бомбардировка, разказва Булфото. Има свалени по земята ламарини от покриви, изкоренени многогодишни борове, ели и други дървета по пътя за гърменското село Дъбница и гоцеделчевските села Борово и Баничан.

    По първоначална информация мълния е паднала в село Мосомище, вследствие на което имало и пострадали, съобщават местни жители.

    Над 70-годишна ела в двора на болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев е изкоренена от силния вятър и се е стоварила върху част от родилното отделение в болницата. Многогодишни дървета са изкоренени в двора на здравното заведение и в градската част, които са прекъснали електрически кабели.

    Аварийни групи с техника на община Гоце Делчев, ПБЗН и противопожарна охрана са струпани в гоцеделчевската болница и на всички горещи точки в града и съставните села на общината, които започнаха отстраняването на опасните дървета и отломки.

    Бедствието е нанесло щети и на селскостопанската продукция, която е в разгара на растежа си. Цели ниви с царевица, тютюн, домати и други култури са повалени на земята.

     

    Източник: http://www.dnes.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини