Семейните помощи и законът за МВР в програмата на НС

Седмичната програма на Народното събрание предвижда разглеждане на Законопроект за ратифициране на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между администрацията на Министерския съвет на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите ще обсъждат проект на решение за приемане на Процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита от дискриминация. Предстои първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца.

Ще бъде разгледан Законопроект за ратифициране на Споразумението между Република България и Върховното Главно Командване на Обединените Въоръжени Сили в Европа и Щаба на Върховния съюзен главнокомандващ по трансформацията за допълнение към Парижкия протокол.

Народните представители ще подложат на първо гласуване Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за развитието на академичния състав в Република България.

Предстои второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи.

Редовният парламентарен контрол включва отговори на въпроси и питания, както и разисквания по питане от народния представител Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов относно Бяла книга за развитието на Европа, предложена от Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия.
 

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини