Осъдиха условно граничен полицай, превозвал мигранти

Съдът в Елхово осъди на 1 година условно с 4-годишен изпитателен срок граничен полицай от Лесово, превозил с колата си двама иракчани.

Магистратите наложиха на 37-годишния Георги И. от Елхово и глоба от 1000 лева, както и отнемане на ½ от стойността на лекия автомобил, с който извършил престъплението. 

Той е подсъдим за това, че на 23.05.2015 г., за времето от 18.00 ч. до 19.30 ч., превел незаконно през през ГКПП – Лесово мигрантите, като затова използвал „Ауди“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Тогава той работел като старши полицай - водач на служебно куче при граничния пункт. Във въпросния ден Георги и неговата съпруга предприели пътуване до   Турция. Върнали се същия ден, като преди да навлязат на територията на ГКПП-то били застигнати от кола, управлявана от непознат. 

От него слезли мъж и жена – иракски граждани, които се качили в неговата кола.
Служителят на МВР им помогнал за това, като свалил задните седалки, за да могат иракчаните да седнат на тези места. След това ги покрил с листове морска пянаа върху тях положил чувал с тоалетна хартия. В последствие потеглил и достигнал ГКПП-то. 

Възползвайки се от добрите си колегиални взаимоотношения, той успял да премине бързо през пункта, през трасето за изходящи автомобили. Това било забелязано от друг граничен полицай, който помолил подсъдимия да си представи паспорта. Георги И. обаче бързо напуснал територията на пункта. 

На около 6 км. след това бил спрян от служители на „Вътрешна сигурност“ на МВР и бил задържан. 

Присъдата на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини