Израелски войници стреляха по 15-годишно момиче

Израелски военнослужещи стреляха по 15-годишно палестинско момиче в окупирания Западен бряг, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на израелските въоръжени сили.

Тийнейджърката е извадила нож и е направила опит да прободе израелски военнослужещ в Мево Дотан, намиращ се в северната част на Западния бряг.

Момичето е било простреляно, но не фатално. То е настанено за лечение. Не са разкрива какво е състоянието на палестинката и дали има риск за живота й.

Нейният баща – Обак Инфеат, е бил разпитан. Той заяви, че дъщеря му е излязла до училището, но не се е завърнала. Палестинецът подчерта, че не е имало индикации, че дъщеря му може да извърши подобно деяние.

Израелските сили за сигурност са разпитвали Инфеат и близки на момичето в продължение на няколко часа. При нападението един военнослужещ е бил ранен. Той също е настанен за лечение.

Това не е първият подобен инцидент на Западния бряг. Палестинците обвинят Израел в незаконна окупация и агресивни действия срещу палестинското население.

Източник: fakti.bg

Коментари в сайта

Последни новини