Депутатът Виолета Желева отчете какво е направила за месец в Народното събрание

Депутатът от БСП Виолета Желева направи отчет за своята работа в Народното събрание в продължение на повече от месец. Пред журналисти тя сподели, че е член на комисията по труд и социална политика. Съвносител е в два законопроекта. До момента е отправила едно писмено и едно устно питане в Народното събрание. И двата въпроса са били свързани с питейната вода в Хасковска област.

"В обществото се създаде едно впечатление, че ние в Народното събрание не работим и това е факт. Работим по 1-2 часа на ден, но не се допускат законопроекти до комисиите. От две седмици те са вече сформирани, но ние не сме получили нито един за разглеждане в комисията", коментира Желева.

Тя заяви, че това се прави нарочно и с умисъл, защото 4 от законопроектите са на БСП, а само един е на управляващите. Според нея, това е пагубно за всички, защото държавата месеци наред е била без управление и в състояние на безтегловност.

Вчера Желева имаше първа приемна в Димитровград, на която са се отзовали много хора. Народният представител сподели, че те се интересували за пенсиите и дали ще има преизчисление.

"С новото избрано правителство се оказа, че такова преизчисление няма да има. Ние имаме подготвен законопроекст за социалното осигуряване. Искаме да прокараме презичисляване на всички пенсии от 1 юли 2017 година. Мисля обаче, че това няма да се случи, защото моите наблюдения показват, че се гласува само това, което предлагат управляващите.

Пътищата в общината, увеличение на заплатите в социалните заведения в Димитровград и др., са били сред зададените въпроси. Депутатът коментира, че на всеки 3 месеца ще организира приемна тук и ще се среща с хората.

Сред желаещите да се срещнат с депутата имало и такива, които се притеснявали да дойдат в клуба на БСП. Затова Виолета Желева поискала от Общината да използва една от стаите в зала "Гросето", но й отказали.

Димитровградчанката обмисля да постави пощенска кутия в офиса на БСП на ул."Цар Симеон", където всеки желаещ без да се притеснява да сподели с нея проблеми, въпроси, мнения. Регулярни приемни тя ще прави и по селата в общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ех
    ехх
    0 -3
    14:58, 30 май 2017
    Работят по 1-2 часа и все пак заплатката е?
Последни новини