1 °C

Първомай празнува Деня на българската култура

  „Образовайте се!“ – така завърши речта си кмета на общината Ангел Папазов пред събралите се в центъра на града ученици, учители, родители и гости на празничния концерт, посвете на Деня на славянската писменост и българската култура.

  Празникът на славянската писменост и българската култура започна с издигането на националния флаг и изпълнение на химна „Кирил и Методий“.

  На церемония бяха отличени петима учители и двама културни дейци: Невенка Чалъкова, Найден Йорданов, Величка Чурчулиева, Добринка Димитрова, Недялка Атанасова и Теодора Кирякова. Наградите бяха връчени от официалните гости – кмета на общината, заместниците му, секретаря на общината Ана Николова.

  Кметът Папазов отличи и 34 ученици и 12 екипа, всички постигнали успехи на национално и международно ниво, проявили активност в различни области – науката, изкуството или спорта.

  В тържествения концерт участие взеха над 100 ученици и бъдещите първокласници от Детската градина „Пролет“ – кв. Дебър, които поздравиха наградените учители.

  В акцент се превърна песента „Бела съм бела, юначе“ изпълненa от учителката Севджан Рамадан, в съпровод на гайда. Възторжено бяха посрещнати и момичетата-ховърбордистки, които развяха цветовете на българското знаме.

  В организирания от Община Първомай концерт се изявиха ученици от СУ „Асен Златаров“, ОУ Св. Св. Кирил и Методий- гр. Първомай, НУ „Христо Ботев“, ОУ „Отец Паисий“ - село Искра ,  Детска фолклорна група „Дебърче“, Детска градина „Пролет“ и Танцов клуб „Хорцето“

  Техни ръководители са госпожите Миглена Стоева, Ваня Павлова,  Сиана Антонова, Венче Колева, Ваня Димитрова, Севджан Рамадан, Ганка Вантова, Ангелина Кръстева, Славка Пеева, Елена Димитрова и  г-н Ангел Ангелов. За музикалното оформление се погрижи Елена Тенева, а за сценария и режисурата - Теодора Кирякова.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини