Нови 20 депутати положиха клетва

Нови 20 депутати положиха клетва и заеха местата на народните представители, които влязоха в състава на правителството - премиер, министри, областни управители, зам.министри. 

Клетва положиха и народните представители, които заемат местата на избраните за народни представители с прекратени правомощия по свое желание. 

Димитър Лазаров от ГЕРБ в Пловдив заема мястото на Бойко Борисов, избран за премиер. Иглика Иванова- Събева влиза в парламента на мястото на Томислав Дончев, избран за вицепремиер от Габрово. Миглена Александрова заема мястото на Валери Симеонов, избран за вицепремиер. Десислава Костадинова- Гушева влиза в Народното събрание като заменя Екатерина Захариева, избрана за министър на външните работи. Владимир Вълев заема мястото на министъра по българското председателство Лиляна Павлова. Емилия Станева- Милкова ще бъде народен представител на мястото на министъра на спорта Красен Кралев. Венка Стоянова ще бъде депутат от ГЕРБ на мястото на Теменужка Петкова, избрана за министър на енергетиката.

Мартин Инчев заема мястото на министъра на туризма Николина Ангелкова. Калин Василев влиза в парламента на мястото на министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Евгения Алексиева влиза в 44-тото НС на мястото на Владислав Горанов, избран за министър на финансите. Йорданка Фикерлийска ще заеме мястото на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Ралица Добрева ще бъде депутат от ГЕРБ, докато Ивайло Московски и Цецка Цачева заемат постовете министър на транспорта и министър на правосъдието.

Калин Оковски заема мястото на избрания за министър на отбраната Красимир Каракачанов. Севим Исмаил Али ще бъде депутат от ДПС. Ана Александрова заема мястото на началника на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова. Недялко Славов от ГЕРБ е с прекратени правомощия, след като се е отказал от мястото си, така в парламента влиза Красимир Събев.

Станислав Дечев от ГЕРБ е с прекратени правомощия и на негово място влиза Георги Станков. Александър Манолев от ГЕРБ е с прекратени правомощия и на негово място влиза Димитър Гамишев. Семир Абу Мелих от ГЕРБ е с прекратени правомощия и на негово място в 44-тото НС влиза Галя Василева.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини