Кампанията "Заедно в живота" става постоянна

Кампанията на киноложкото дружество „Заедно в живота“ става постоянна – съобщи председателят на дружеството Пеньо Запрянов.  Той е вдъхновен, от позитивните резултати. Преди и по време на киноложката изложба са събрани малко над 3568.36 лв. в полза на детското онкохематологично отделение в МБАЛ „Св. Георги“.

Средствата бяха набирани чрез продажба на ръчно изработени предмети и разяснителна кампания, проведена от младежите от киноложките клубове с ръководител Венета Кичукова. По време на партито на участниците в изложбата бяха продадени картини на първомайски художници, като събраната от тях сума беше около 500 лв.

Към тези средства ръководителя на Клубът на радостта Татяна Вълчева прибави още 308 лв. Една от картините, рисувани от децата беше подарена на отделението.

Доц. Спасова – завеждаща детската онкохематология благодари на всички дарители. Тя каза, че по този начин болните деца ще посрещнат трудностите при едни по-добри условия и ще могат да им се осигурят лекарства, които са непосилни за тях.

По решение на работещите в отделението цялата получена до сега сума ще бъде дарена на една майка на болно дете в нужда.

Лице на кампанията Заедно в живота“ е кучето Мон и нейната собственичка Велислава Костадинова. Мон стана майка 27 дена преди изложбата и въпреки това успя да спечели приза за най-красиво куче в групата. Съвсем скоро Мон се завръща в отделението, за да помага на децата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини