Областна администрация - Смолян с призова статуетка за още една година

Съгласно решение на Настоятелството на  Фондация за прозрачни регламенти - София, Областна администрация - Смолян запазва за още една години статуетката, получена за спечелено първо място в Национален конкурс в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”. Това съобщиха днес от пресцентъра на Областната администрация.
За първи път тази година Областна администрация - Смолян участва в конкурс на Европейския институт за публична администрация със своя добра практика „Аз раста патриот“. Под това мото бяха организираният фотоконкурс и изложба през 2016 г., инициирани от смолянската журналистка Петя Гайдарова, проведени под егидата на Областния управител. Във фотоконкурса участници бяха 72 деца, облечени с традиционни народни носии, отразени в получените 58 снимки. Класациите бяха в четири възрастови групи: от 1 до 4-годишна възраст, от 5 до 7-годишни, от 8 до 15-годишни и от 16 до 18-годишни. Всеки участник бе удостоен с награда, всеки от тях бе победител, заради любовта към българското, към родното в сърцето си, защото расте патриот! Партньори на инициативата бяха представителите на гражданското общество – „Асоциация на родопските общини“, сдружение „Нови хоризонти“ и фондация „Родопски ценности“.
Споделяйки на европейско ниво добрата практика, тя ще бъде включена в сборник и разпространявана по света, за да популяризира красотата и патриотизма на родопските деца и да привлече след себе си последователи.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини