Русия влезе реално в живота на 9 ученика от СУ „Златаров“

Учениците Митко Йорданов, Даниела Иванова, Даниела Ангелова, Биляна Тенева, Пламен Митков, Адриана Забънова, Ива-Деница Антонова, Стойко Кръстев и Михаил Славов от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, са сред победителите и спечелиха 3-седмичен езиков лагер в Русия.

Деветимата гимназисти, ръководени от старши учителката по руски език Радка Муратева са между 18-те отбори спечели награди на Международния конкурс на Държавния институт по руски език „А.С.Пушкин“.
В конкурса участваха 215 отбора.

Конкурсът е преминал през 3 етапа. Първият – изработване на 5-минутно видео, в което всеки от младежите представя себе си и любимите си занимания на руски език. Вторият етап е бил решаване на тест с въпроси за Русия. Последният е бил изработване на презентация на тема „Русия в моя живот“. За отличното представяне в третият етап учениците благодарят на своя консултант – г-жа Татяна Попова.

Конкурсът се е провеждал в онлайн-платформа в продължение на 2 месеца. Деветокласниците споделиха, че са работили с желание и увереност, че ще се представят подобаващо. Разчитали са на своите преподаватели, а с координацията се е нагърбил Митко Йорданов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини