Търсят се приемни семейства за американски студенти през лятото

Американски съвет за международно образование - България търси приемни семейства за младежи от САЩ, които ще прекарат летните месеци в България като участници в обменни програми. Престоят на участниците е между 6 и 8 седмици в периода от средата юни до началото на август 2017 г. в София.

Oсвен да имат голямо сърце, приемните семейства следва да осигурят на участниците самостоятелна стая и ключ за жилището. От тях също така се очаква да подкрепят ученика по време на програмата, давайки му напътствия и помагайки му както в ежедневни, така и в извънредни ситуации (като прави едно истинско семейство). Те са и своеобразни посланици на българската култура. В замяна членовете на семейството получават възможност да научат повече за това какъв е живота отвъд океана, кои са митовете и къде е реалността, когато се говори за американската култура, а защо не и да спечелят приятел за цял живот.

Целта на визитата на американските студенти е участие в програми за обмен, които Американски съвет реализира в България. Едната от програми е насочена към изучаване на български език. Участниците в нея ще преминат през интензивен езиков курс в периода 19 юни- 11 август 2017 г., включващ както разговорни изрази и фрази, така и българска граматика. За по-пълноценното изучаване на езика от тях ще се очаква да говорят на български език и в семейната среда, ето защо от не е нужно приемно семейство да знае английски език.

Втората програма е насочена към усвояване на професионални компетенции като участниците в нея ще прекарат времето между 12 юни и 21 юли 2017 г. като стажанти в българска бизнес или неправителствена организация. Познанията на тези участници по български език ще са слаби затова приемните им семейства следва да владеят английски език на основно ниво на комуникация.

Възрастта на участниците е между 18 и 23 години, а престоят им се координира и администрира от Американски съвет за международно образование - клон България. Организацията ще бъде в постоянен контакт с приемните семейства, осигурявайки им необходимата морална и материална подкрепа в случай на нужда.

За повече информация и включване свържете се с Американски съвет за международно образование - клон България. За контакт: Румяна Йотова email: rumyana@americancouncilssee.org, тел.: 0879/930 228.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини