МВР Хасково спипа оранжерия за марихуана, двама арестувани

    Двама души, на 65 и на 30 години, са били арестувани преди няколко дни, след като хасковските полицаи спипали оранжерия за отглеждане на марихуана в димитровградското село Черногорово. Това съобщиха днес от МВР Хасково.

    Оранжерията се намира в бивша селскостопанска сграда в селото и била “грамотно направена”. Снабдена е с инсталации за климатизация, напояване, осветление, за бърз растеж на наркотичното растение.

    При акцията на полицията са иззети 2734 грама суха листна маса, както и 116 зелени растения в чували. Иззети са и 93 броя посадъчен материал. Според полицията оранжерията работи от няколко месеца и вече е пускала на пазара стока, но не в хасковския регион. Издирват се и други хора, съпричастни към случая, допълват от МВР.

    Освен канабиса, в помещението са открити и 700 килограма нарязан тютюн, както и машини за обработката му.

    Образувани са две досъдебни производства.

    Очаква се днес прокуратурата да поиска от съда налагане на постоянна мярка “задържане под стража” за двамата арестувани. Единият от тях, 30-годишният мъж, има зад гърба си присъда за съхранение на наркотични вещества. По-възрастният му съучастник също е влизал в полезрението на полицията за измами.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      15 -6
      15:37, 7 апр 2017
      Е това е то!Няма условия за бизнес в Хасково.
      А от тия на снимката ,колко ли попушват тревичка?
    • 2
      Am
      Amfet
      4 0
      10:15, 8 апр 2017
      Къде ми е коментарът бе Тодоре??!!Защо го махна??Това е престъпление срещу свобода на словото.
    • 3
      Ат
      Атанас1970
      5 -3
      14:12, 8 апр 2017
      Абе хора,какво е това...че туй е растение което помага на хората,ползва се от хиляди години и НИКОГА НЕ Е УМРЯЛ ЧОВЕК от коноп,за разлика от АЛКОХОЛ,ЦИГАРИ ИЛИ ХАПЧЕТА ОТ АПТЕКА!!!Защо държим тази безопасна и полезна билка?От коноп можем да правим хартия,НЕ ДА РЕЖЕМ ДЪРВЕТА който пречистват въздохът ни.Помага ни като сме депресирани,дори тежко..вместо да се тъпчем с анти-депресанти който,да ви напомна са на МЕТААМФЕТАМИНОВА ОСНОВА и може да се ПРЕСТРАСТИМ ОТ ХАПЧЕ (дори и ако го взимаме в правилната доза)Хора,събодете се ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
      • Жо
        ЖОро Димов
        0 0
        02:06, 11 апр 2017
        Абсолютно си прав ... Но не е легализация, а декриминализация. Майната му на закона и майната им на всички, който го спазват. .
    Последни новини