Плодовете и зеленчуците подсказват защо са полезни с формата си

Формата на плодовете и зеленчуците е подобна на тази на нашите вътрешни органи и подсказва за какво са полезни, пише в. "Комсомолская правда" и привежда някои примери.

Морков. При напречен разрез той напомня на окото. За това колко са полезни морковите за зрението са знаели още нашите прадеди. Надали има дете, на което да не са давали големи количества сок от морков, защото е полезен за очите.

Домат. При разрез се виждат ясно 4 камери. Червен е. Всичко това показва приликата му със сърцето. Изследвания потвърждават, че веществото ликопин, на което е богат доматът, е много полезно за кръвообращението и сърцето.

Грозде. Гроздът повтаря формата на сърцето. Гроздето също подобрява качеството на кръвта и подхранва сърдечния мускул.

Боб. Прилича на бъбрек. Помага за поддържане на функциите на бъбреците.

Орех. Приликата му с човешкия мозък е повече от очевидна. Той спомага за производството на 40 биологически активни химически вещества (невромедиатори) за по-доброто функциониране на мозъка.

Портокал, грейпфрут и други цитрусови плодове. По форма напомнят за женската гръд. Подобряват движението на лимфите в гърдите, борят се с раковите клетки.

Лук. С многослойността си и с формата си прилича на човешката клетка. Изследване на учени е показало, че лукът извежда шлаките от всички клетки на организма.

Според някои руски учени обаче в хипотезата за това, че формата на плодовете и зеленчуците подсказва за какво са полезни, има много стъкмистика.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини