Бъдещи мастър шефове растат в Градина

Изображение 1 от 5

    Вкусна изложба си спретнаха членовете на клуб „Бон апети“ на градинското училище „Христо Ботев“. За своята представителна изява ръководителката на клуба Живка Желева избра децата да си партнират с пенсионерите от дружеството „55+“.

    Децата подредиха своите изкушения, приготвени по рецепти от кухнята на мама, а възрастните представиха храната на своето детство.

    Малчуганите можеха да опитат циганска баница – филия с олио, сол и червен пипер; френкева манджа – от домати, ошав- компот от сушени плодове, патрон чорба – зелев сок с малко олио и нарязани в него домати и праз; цигански шекер – карамелизирана захар с орехи, баница, тутманик и други. Председателката на пенсионерското дружество Радка Попова им разказа за това как на сватба се е ходело с домашно приготвена пита и как най- хубавата и най- украсената е избирана за дар на кумовете.

    Жури, съставено от Красимира Славова, Янчо Арабаджиев и Таня Ненкова оцени работите на децата и избра трите най- вкусни и трите най- добре украсени кулинарни идеи. Децата бяха избрали да се представят най-вее със сладкиши – торта от 5 блата, палачинкова торта със шоколад, бисквитена торта, мъфини, кексчета и други. За най- вкусен, журито обяви сладкиша с бисквити, сметана и праскови на Виолета Гергова.

    Анелия Иванова се представи с една от малкото солени рецепти – салата, която спечели наградата за най- красиво оформление.

    Всички деца получиха подарък от Дирекция „Просевета“ - кухненска престилка, а заместник - председателят на пенсионерското дружество в Първомай – Петя Лазарова ги награди с по един пакет лакомства.

    Децата получиха поздравления както от пенсионерите, така и от директора на училищто Пенка Петкова, която каза, че с всяка изява на клуба се убеждава, че децата са готови да станат новите мастър шефове на България

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини