ЦИК забрани предизборен клип, агитиращ на турски език

ЦИК установи нарушение заради предизборен клип, агитиращ на турски език. Това става ясно от справка на сайта на ЦИК.

Комисията се е самосезирала за извършено нарушение на правилата за провеждане на предизборната агитация в изборите за народни представители, насрочени на 26 март 2017 г., на една от Коалицииите от партии на своята официалната интернет страница.

При извършената служебна проверка на 11 март 2017 г. е установено, че на официалната интернет страница на коалицията са публикувани два видео материала във връзка с предизборната кампания в изборите за народни представители. Двата клипа са идентични, но вторият е с вградени субтитри на език, различен от българския.

Според ЦИК единствената цел на втория клип е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския, което не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, съгласно която предизборната кампания се води на български език, предаде Фокус.

ЦИК е постановила премахване от официалната интернет страница коалицията на втория предизборен клип, с вградени субтитри на език, различен от българския, и спиране на разпространението на този аудиовизуален материал във всички медии и в интернет пространството.
 

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини