Полицията проверява сигнал за отвличане на дете в Хасково

Хасково настръхна от информация пусната във Фейсбук страницата „Хасковски деца“, в която Лидия Стайкова съобщава за случаи на отвличане на деца от улицата пред училище.

Първият й статус е от 9-ти март. В него се съобщава за два отделни случая на две деца-във втори и и пети клас, за които са направени опити да бъдат набутани в автомобили в тясна уличка до училището им.

От тази публикация майките буквално настръхнаха и започнаха да гадаят къде е възможно да се е случило това, както и да търсят повече подробности от Стайкова в социалната мрежа. Няколко часа по-късно в последващ пост Стайкова уточни, че не тя пряко е станала свидетел на случките. Научила от своя съседка, която чула от приятелката си за опита за отвличане на детето й. „Тъй като съм загрижена за безопасността на децата, споделям информация, която чух от хора, на които пълно имам доверие: че пред училище в Хасково наскоро са направени два опита за отвличане на деца с кола, в различни дни. Това, което знам е (вероятно не с пълна точност), че полицията е уведомена, че единият случай се отнася до дете на възраст около 2 клас, а другото около 5 клас, и двете момчета. Колата е черна, с десен волан и чужда регистрация.“, гласи информацията, пусната от Стайкова във Фейсбук.

„Не съм очевидец и не е моя работа да докладвам на полицията и на медиите, така че моля да не бъда притискана с допълнителни въпроси“, казва в публикацията си още Стайкова.

Пред Haskovo.net тя потвърди, че става въпрос за един случай, за който е разбрала от своя съседка. Тази сутрин се е запознала и за първи път с майката на детето, която е посочила, че за случая е разговаряла с училищното ръководство и е разчитала от там да подадат сигнал към полицията.

Проверка на Haskovo.net показа, че през последните дни няма подадени сигнали нито за отвличане, нито за опити за отвличане в РПУ-Хасково. Шефът на ОД на МВР Ангел Цанков обаче лично се зае с проверка на подадената информация и изясняване на ситуацията.

Проверката ни показа, че става въпрос за случай отпреди десетина дни и за момченце в четвърти клас от училище „Паисий Хилендарски“.

За случката детето е разказало на майка си. Няма очевидци на това, което то твърди. Педагози от училището обясниха, че момченцето е  дете на разведени родители и често се е случвало да ги манипулира, вероятно и в този случай е станало така с цел да привлече вниманието на родителите си .

„Детето е напълно спокойно, дори днес беше на училище. Няма никаква психоза в училището, която да се е създала в другите родители или пък ученици. Това, което се пише във Фейсбук без да е проверено и изяснено, вероятно е плод на хора с ниско съзнание, които не разбират до каква истерия могат да доведат по-доверчивите“, коментираха от училището.

Много от хората, които коментират под пусната информация на Стайкова във Фейсубк пък се съмняват, че е възможно да става въпрос за социален експеримент, в който авторът на поста ги въвлича.

От полицията започнаха разпити по случая и обявиха, че до края на деня ще излязат със становище за истинността на разпространяваните твърдения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    S7
    S74LK3R
    43 -9
    15:38, 10 мар 2017
    Както винаги г-жа Лидия Стайкова пуска невярна информация и насажда страх. Както беше и проблема с бежанците, който тя преекспонира и едва ли не стотици бежанци лежаха разтреляни в Харманли. Чула, недочула пък после неразбрал.
    • Ан
      анти бхк
      30 -6
      16:32, 10 мар 2017
      Какво очакваш от една активистка на бхк? Хасково.нет - не давайте гластност на тази...
  • 2
    Не
    Неизвестен
    20 -28
    15:53, 10 мар 2017
    Дълбоко се съмнявам, че тази информация е не вярна... Виж коментара
    • Ан
      анти бхк
      21 -1
      21:55, 10 мар 2017
      Ти чуваш ли се изобщо? Ако на теб, някой се опита да ти отвлече детето на кой ще кажеш - на полицията или на съседката? Смотаняк. Искрено се надявам да няма много такива "хора", като тая арабска подлога.
  • 3
    Ли
    Лидия Стайкова
    23 -27
    16:17, 10 мар 2017
    На обед ми се обадиха от полицията. Преди малко бя... Виж коментара
    • Mm
      Mm
      16 -22
      17:20, 10 мар 2017
      Напълно ви подкрепям г-жо Стайкова!Дано има повече... Виж коментара
    • Ос
      ОсТиН
      27 -7
      17:32, 10 мар 2017
      Напълно те подкрепям Мм, дано няма такива заспали овце като теб да вярват на ненормалници като нея. Всички задружно ще се скрием във вкъщи и ще пазим децата си. А не си ли се замислил(а), че може би опитите за отвличане(ако изобщо е вярно) може да са от същите бежанци, която тя толкова бурно защитава?
  • 4
    Ан
    анти Л.С.
    24 -7
    18:11, 10 мар 2017
    Г-жа СЕКТАНТКАТА защо не си гледа бежанците, които се опитва да зариби и анти -БХК, от където смуче пари за защита правата на талибаните и нарушаването на правата на малкото останали българи. Чула-недочула от една съседка, пък тя от някоя си фитка. За невярна информация трябва от МВР да я глобят.
  • 5
    Не
    Недопустимо
    18 -14
    19:31, 10 мар 2017
    Информацията е напълно ВЯРНА. Познавам лично и детето и родителите. То получава достатъчно внимание и от двете страни и не е дете, което може да си измисли подобно нещо. В деня на случката, детето чака пред училище след часовете да бъде взето от майката. Докато тя е на път, то и се обажда плачейки и и обяснява какво се е случило. Мъж, на средна възраст с дълга брада седящ в черна кола с чужда регистрация му казал да се качва в колата. Когато детето отказало, мъжът го заплашил че ще го качи насила. Детето побягнало към съучениците си, които стоели пред другия вход на училище " Паисий Хилендарски".
    От полицията казали, че ще вземат мерки, но до ден днешен май нищо не са направили. И така нашите деца, които са запознати със случая ходят със страх на училище и придружавани от своите родители.
    ПРИЧИНАТА - "ВСИЧКИ СИ ИЗМИСЛЯТ "- според МВР и Управниците на училището.
    Както винаги, като се случи най-лошото, тогава вземат мерки. Така че, родители пазете децата си.
  • 6
    12
    123
    16 -5
    19:32, 10 мар 2017
    Журналята пък по цял ден кибичат из фейсбук групите на майките и крадат информация.
  • 7
    Gj
    gjh
    19 -4
    20:09, 10 мар 2017
    Аз познавам човек, който си изтри профила във фейсбук заради "Краен срок петък. Марк Зукъръбърг ще направи личната ви кореспонденция обществено достояние и хич няма да ви пита.....и т.н ш т.н" Освен това от петата братовчедка на съпругата на сина на съседа от 8-ия знам за поне трима починали при неизяснени обстоятелства след като не разпратили ОНОВА съобщение до 25 души до 3 часа следобед по пълнолуние в 8-ия месец на годината.
    На тая патка трябва да и повдигнат обвинение за причиняване на масова психоза и разпространяване на невярна информация с която докарва до истерия други патки, живеещи с убеждението, че е напълно възможно човек с профила на Влад Цепеш да пристигне с черен Ролс Ройс - модел 35-а година и да подбере така по-сочно и червенобузо момченце, за да му изтръгне очните ябълки. За по-голям драматизъм може направо да се материализира от нищото ведно с черното ретро МПС.
    Ако похитителя не беше с брада и не беше дошъл с черен автомобил с чужда регистрация, аз щях да реша, че тия дрънкат врели-некипели.
  • 8
    Ро
    родител
    10 -11
    21:28, 10 мар 2017
    Всичко написано от Стайкова е вярно.Директорката на Паисий не за първи път прикрива инциденти.Пази топлото си,добре заплатено местенце,но вече стола й се клати.Инспектората по образование да направи проверка вкл. Финансова в това училище.Много още неща ще излязат "инцидентно"
  • 9
    Ро
    родител
    12 -25
    21:49, 10 мар 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ан
      анти бхк
      8 0
      13:18, 11 мар 2017
      Овцо, сама ли си пишеш коментарите? Арабска подлога долна.
    • Ро
      родител
      6 -4
      14:48, 11 мар 2017
      Аз не съм Лидия Стайкова. Просто много я уважавам като човек. Явно доста хора и интереси е засегнала в това училище, щом някои от форума с гърди застават на амбразурата, за да бранят учителка и директори. Работата май се поразмириса щом лично началник полиция ще пазследва. Някой не си е свършил работата в СУ Паисий, а пък и се опитва да прикрива.
      Лидия Стайкова е отличен педагог /англ.филология/,чиито ученици учат вЕвропейски университети. Тази жена не заслужава тези нападки. Мисленето и капацитета й са много над злобните души,изливащи тук омразата. Всичко е с единствена цел....да се прикрият грешки и пропуски на ръководството. Аз не съм Лидия Стайкова
    • Ан
      анти бхк
      6 -1
      22:17, 11 мар 2017
      Хайде стига глупости. Никой нищо не разследва. Бръщолевици на някаква овца, която търси внимание. Факта, че по време на бунта в Харманли защитаваше мигрантите, а плюеше полицаите ми е достатъчен да разбера какъв човек е. Не ми я хвали, ако обичаш. Хора, работещи срещу държавата и народа си не заслужават уважение. Да отива да слугува на арабелите.
    • Ли
      Лидия Стайкова
      3 -3
      11:53, 12 мар 2017
      Благодаря за подкрепата. Само бих искала да уточня, че не работя за БХК. Вярно е, че бях номинирана за конкурса Човек на годината, организиран от БХК, но оттеглих номинацията си.
  • 10
    Ан
    анти Л.С.
    4 -1
    09:34, 11 мар 2017
    Кой ти каза, че е безвъзмездно?
  • 11
    Ds
    dsad
    12 0
    13:40, 11 мар 2017
    Тази въпросната госпожа, ако влагаше цялата си енергия за разни по-смислени каузи, щеше да помогне доста на града.
  • 12
    Не
    непознат
    0 -1
    09:56, 14 мар 2017
    Тази директорка на у-ще отец " Паисий Хилендарски" няма ли най сетне да я сменят тя не става за нищо.Назначава си нейни познати.Стига с тая шуро бажинащина.
  • 13
    Ро
    родител
    1 0
    08:25, 15 мар 2017
    Уважаеми журналисти,какво стана с разследването по този случай,няма ли да ни дадете информация до къде са стигнали полицаите с разследването,вярно ли е това или не е вярно?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • 14
    Ан
    Анонимен
    1 0
    11:25, 15 мар 2017
    Аз също следя статията ви, но вече минаха цели четери дни, а отговор няма, бихте ли си направили труда да проверите или да поискате информация до къде се стигна с разследването тъй като аз лично научих че някои от родителите на засегнатите деца са дали показания в петък и са пуснали жалба, а една от майките е привикана и в понеделник и защо чак сега са подадени жалбите а не по рано когато са ходили родителите да съобщят за случая.Имам много въпроси на които нямаме отговор а също така искам да попитам взехте ли - полицаите дали иззеха записите от камерите на училището, защо директорката се прикрива и не застана за да разкаже всъщност какво се случва, а къде е чистачката която е била свидетел на случая, крайно време е да се научите че когато пуснете една новина би било хубаво да я завършите с отговор а към тази такъв към момента няма ?Възможно ли е изобщо да очакваме че вие сте медията която трябва да ни информира за завършека на цялата тази история или просто бихте оставили нещата така ...
Последни новини