Смартфон се взриви до главата на млад мъж

Мобилен телефон "Самсунг" се е взривил и запалил до главата на спящия си собственик. Инцидентът е станал в Пловдив, а младият мъж е с изгаряния по ръката.

Пред местния сайт "Трафик Нюз" пострадалият мъж разказа, че в просъница не е разбрал какво точно се случва, но усетил топлина. Когато се обърнал, видял телефона си на парчета, а от него излизало пушек, докато батерията горяла. 

От пламъците се подпалили и матракът, и юрганът. Младият мъж веднага се опитал да погаси пожара, но изгорил ръката си на две места, а разтопената пластмаса буквално се залепила за кожата му. 

Все пак младежът успял да вземе батерията и да я сложи под течаща вода. В стаята, в която се е случил инцидентът, е имало и малко дете. 

Телефонът е с нова батерия. Не е в гаранция, но по нищо не е личеше, че има дефект. Хубавото е, че реагирахме навреме, защото можеше да има много по-големи щети. Притесних се повече, отколкото ме болеше”, коментира пострадалият пловдивчанин.

След преглед, той е освободен за домашно лечение. 

Миналия октомври компанията "Самсунг" прекрати производството и продажбите на телефона си Galaxy Note 7. До безпрецедентния ход се стигна след множество сигнали за батерии в устройството, които гърмят. Разходите за изтегляне на дефектните смартфони от пазара и изплащане на компенсации ще възлязат на около 5,3 млрд. долара в периода от третото тримесечие на 2016 г. до първата четвърт на 2017-та, заявиха по-рано от компанията. Но според външни експерти, щетите ще достигнат 20 млрд. долара. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини