Скандал в Общинския съвет след свалянето на председателя му Славка Каменова

След 20 минутна почивка и тайно гласуване стана ясно, че председателят на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова е освободена предсрочно от поста си. Сега обаче местният парламент изпадна в патова ситуация, защото няма кой да води заседанието, а групите на управляващи и опозизиция влезнаха в спор каква е процедурата от тук насетне и се заформи скандал. 

До провеждането на гласуването за освобождаването на Каменова , общинарите временно решиха заседанието да води  Михаил Генчев от БСП. След като Каменова обаче вече е освободена от поста, от ГЕРБ отказаха да продължат работа по приетия дневен ред на днешната сесия с Генчев.  Съветниците от ГЕРБ скочиха и срещу предсрочното й освобождаване, наричайки го „юридически и житейски абсурд“. От опозицията им опонираха, че не може решението на мнозинството да бъде наречено "абсурд", защото това е демократичен принцип, че мнозинството управлява.

За да се реши ситуацията, която не само вкара в скандал общинарите , но и зацикли работата на днешната сесия, беше дадена почивка.

Очаквайте продължение по темата!

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хаха
    5 0
    15:32, 27 фев 2017
    Голям майтап беше. Аз за първи път наблюдавам сесия.Ще сложите ли видео?Заслужава си да се види.
Последни новини