Нинова: Ще бъда гласът на България в Социнтерна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, че е сред номинираните за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на мястото на Антониу Гутериш.

Бях поканена лично от генералния секретар на международната организация Луис Аяла, съобщи Нинова на пресконференция в централата на партията. Приемам това като признание за България, заяви Нинова. 

Според нея колкото повече българи има на високи международни постове и в световни организации, това е шанс мнението на България по важни теми да бъде чуто на най-високо равнище и да бъде отчетено.

Изборът ще стане между 2 и 4 март на конгреса в Колумбия. За този пост има номинирани 31 кандидати от всички континенти, съобщи лидерът на БСП. По думите й в конгреса ще участват представители на 153 политически партии. 

Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази международна организация, каза Нинова. 

Ако бъда избрана ще бъда гласът на България в тази международна организация. Колкото повече българи има на постове в международни организации, толкова по силно ще се чува гласът на страната ни“, обеща лидерът на БСП, цитирана от "Фокус". 

Номинацията на Корнелия Нинова е по-важна дори от самия резултат на конгреса в Колумбия, коментира Крум Зарков - член на Изпълнителното бюро на БСП и водач на листата на коалиция „БСП за България“ в 19-ти МИР Русе. 

„БСП е една от малкото социалистически партии в момента в Европа, която е във възход. Вие много добре знаете, че навсякъде социалистическите и социалдемократическите партии търпят някои негативи“, каза той. 

По думите му Социалистическият интернационал прилича много на ООН, защото трябва да се намери баланс между географски региони и между половете.

„Така че ние работим много активно по тази тема и се надяваме накрая да постигнем успехи той ще бъде грандиозен за цяла България“, допълни Зарков. 

Подкрепям кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, написа във Facebook лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини