Реформаторският блок: БСП готви пладнешки обир на 14 млрд.

Реформаторският блок предупреди, че приетата от БСП предизборна програма ще струва на българския данъкоплатец над 14 млрд. лева.
"Това е пладнешки обир в колосални размери", се казва в съобщение на пресофиса на "Движение България на гражданите" (ДБГ) до медиите. 

Според реформаторите липсва финансова обосновка, а предвидените мерки имат само два възможни резултата - шоково повишаване на данъците или теглене на нови заеми.

"Програмата е опасна в три направления. Първо - реанимирането на проекти като АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток", които няма да доведат до икономически просперитет и по-ниски цени на тока. Тези проекти ще струват на страната двойно повече от "обира КТБ" и ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, огромните комисионни ще отиват в ръцете и обръчите от фирми на БСП и ДПС", пише в изявлението. 

Вторият негатив, според Реформаторите, в програмата на социалистите била идеята за държавен фонд "Индустрия", чрез който "на тъмно" да бъдат прехвърляни по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси. 

Третият минус е, че се дават нереалистични обещания за повишение на заплати, пенсии и социални помощи, отбелязват от ДБГ. 

Още в края на миналата седмица и отцепилите се от РБ в "Нова Република" предупредиха за същото и заявиха, че БСП се готви да създаде най-голямата фабрика за корупция.

Днес и от бизнеса обявиха, че са готови на протести срещу енергийни мегапроекти с преференциални цени и договори за разлика. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че работодателските организации са против нови "големи шлемове" в енергетиката и източването на джобове чрез таксата задължение към обществото.
 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 -1
    20:43, 6 фев 2017
    Които гласува за БСП е предател защото гласува за Путин и олигарсите му на куково лято ще видите вдигане на пенсиите и заплатите Младите да гласуват да не ходят след това по площадите тези ни готвят зависимост от Русия с години на пред
Последни новини