Лиляна Павлова: Не даваме обещания, които не можем за изпълним

Не даваме свръхобещания, които не можем да изпълним. Да удвоим учителските заплати не е проблем за един мандат време. Напълно реалистично е и зад всяко число в нашата предизборна програма стои сериозен анализ, заяви пред Би Ти Ви бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

На въпрос защо не са вдигнали доходите в досегашния си мандат, Павлова обясни, че фокусът на досегашните управляващи от ГЕРБ бил в борбата със сивия сектор и в многото инвестиции в инфраструктурата.

Сега хората искат 3 приоритета и ние ги имаме – образование, здравеопазване, сигурност, каза Лиляна Павлова. Според нея българите са разбрали, че когато ГЕРБ обещаят нещо, го изпълняват.

Там, където има нов асфалт, дупки няма. Дупките са там, където асфалтът не е подменян от 20 г., коментира бившият министър „цъфналия“ асфалт след обилните снеговалежи у нас.

Павлова заяви, че през зимата запълването на дупки е временна мярка – слага се студена асфалтова смес, която да издържи до пролетта. Това са буквално пари на вятъра. Това с кръпка върху кръпка трябва да спре, цялостното преасфалтиране неслучайно е наш приоритет, добави тя.

Павлова няма притеснения по повод ревизията, която служебният кабинет извършва във всички министерства. Аз оставих едно подредено министерство, увери тя.

По повод ветото на президента Румен Радев върху Закона за концесиите тя коментира: „Този проект транспонира на 80 процента европейската директива за концесиите. Уважавам правото на вето на президента, но ще има санкции срещу България. Щях да разбера, ако беше наложил вето върху някои конкретни текстове, но защо да изхвърлим в коша целия закон."

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари в сайта

Последни новини