БСП в София почти готова с водачите на листите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на столичната организация на социалистите Калоян Паргов и доскорошният говорител на групата на БСП Жельо Бойчев са получили най-много номинации за водачи на листи в София за предсрочните парламентарни избори. Това е резултатът от проведените в събота (28 януари) 12 конференции на районните организации на БСП в столицата.

Това съобщиха от Позитано 20.

Подредбата на листите ще бъде определена на 11 февруари, когато ще се проведе градската конференция на БСП - София, съобщиха от партията. Дотогава предстои да се проведат още 11 районни конференции, които да издигнат кандидати за народни представители в 44-ия парламент. Водачите на листите се определят от Националния съвет на БСП.

Корнелия Нинова е номинирана от четири столични района, като е предложена за водач в листите на 24-и и на 25-и многомандатен избирателен район (МИР), който по традиция се води от партийния лидер. Жельо Бойчев е издигнат от пет районни организации, като е предложен за водач на листата в 23-и район. Също пет различни районни организации на БСП са издигнали и Калоян Паргов, като е посочван за водач на листи и в трите многомандатни избирателни райони. Следващ по номинации е Стефан Данаилов.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини