Мария Павлова е първият следовател, оглавил правосъдието

Мария Павлова е първият следовател, който оглавява Министерството на правосъдието след демократичните промени.

След като се дипломира по право в Пловдивския университет, започва като следовател в Столичната следствена служба през 1998 г., където остава до 2006 г. След това е районен прокурор в София до 2012 г. После печели конкурс и постъпва на работа в Националната следствена служба, където разследва икономически престъпления.

Пред журналисти в петък Павлова се появи със синьо сако и елегантен шал в актуалния коралов цвят, със златисти елементи по него. Носеше семпли обеци в мидена форма и елегантен часовник на лявата ръка.

Павлова не пожела да разкрие подробности за личния си живот. Знае се, че е омъжена за прокурора от Софийската градска прокуратура Александър Павлов.

Двамата имат дъщеря, а майката не пропуска да хареса снимка на детето си във фейсбук. Павлова не публикува никакви лични данни и снимки със семейството си или поне е ограничила профила си само за приятели.

Все пак от фейсбук става ясно, че новата министърка е голяма любителка на кучета. В социалната мрежа тя е харесала няколко страници за четириногите. Повечето ѝ публикации са за пострадали животни, които търсят нов дом. В последния ѝ пост от 24 декември м.г. се разказва историята на мъжки лабрадор, станал известен във фейсбук с возенето си в тролей №5.

“Кучето е много добро и умно. Няма информация каква е случката. Намира се в София, в района на “Надежда”, зад църквата “Св. Дух” на ул.“Добри Чинтулов”. Ако някой може, нека го приюти временно или постоянно. Кучето е тъжно! Возило се е само в тролей №5”, споделя публикацията министърката.

След само няколко дни “тъжното” лабрадорче вече е щастливо осиновено от новите си стопани.


 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини