Борисов подготвя министрите за сдаване на властта

Да пожелаем успех на служебното правителство. Най-вероятно в петък ще стане смяната, така че имайте готовност.

Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов на последното правителствено заседание в Министерския съвет, цитиран от „Фокус“. 

Днес е последно заседание. Да благодаря на всички вас, на медиите, които ни отразяват повече от две години. Направихме доста. Сигурно можеше и повече. Излишъкът към януари ще стигне милиард. Така че всякакви оценки от нашите опоненти се надявам да постигнат нашите резултати и тогава бих ги приел с радост“, заяви Борисов. 

Той благодари още веднъж на медиите за присъствието. 

Очаква се днес кабинетът да одобри повишението на минималната работна заплата на 460 лв. и линията на бедност на 319 лв.

Правителството на Бойко Борисов ще предостави и няколко концесии за добив на строителни материали и индустриални минерали.

Промени ще се направят в списъка на университетските болници. 

Вчера новият президент Румен Радев издаде два указа. С първия разпусна Народното събрание, считано от 27 януари. С втория назначи проф. Огнян Герджиков за служебен премиер, считано от същата дата.

Днес и утре парламентът ще продължава да заседава и да приема закони.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 -2
    13:57, 25 яну 2017
    Най успешния премиер но не трябваше да здава власта ще му дадем още един шанс
  • 2
    Сл
    Сланинко
    1 0
    14:30, 25 яну 2017
    Реален ти тоя премиер с розови очила изглежда си го гледал та го имаш за най успешен При нормалне условия този премиер и за чирак не биха го цанили Така че свали розовите и виж най успешния шеф на кразливота правителство
Последни новини