Съюзът на летците предложил на партиите Радев за президент

Съюзът на летците е предложил генерал Румен Радев за президент на България. Освен на БСП, Радев бил предложен на ДПС, АБВ и Патриотичния фронт.

Това каза по БНТ Ангел Борисов от Съюза на летците. Според него, ако говорим по Конституция, президентът не би трябвало да бъде цивилен

Не може с пола да посрещаш държавни глави и да не знаеш как се козирува, каза Борисов. 

"По думите му Румен Радев е един от асовете в света. За да си такъв, трябва да бъдеш с железни нерви, спокоен, издържлив. Там всяка една секунда ти е определена. Такава отговорност може би носят носят и сърдечните хирурзи.
Ние създадохме формулата за тези избори. Екипът ни беше 10 души-летци, инженери по самолетите. Направихме анализ за неудачите и стигнахме до извода, че до ключова позиция се слагат хора с елементарни познания", обясни номинацията бившият летец. 

Тяхната организация обиколила централите на всички политически сили без тази на ГЕРБ. Причината била позицията на партията за изтребителите да се ремонтират в Полша и оставката на Радев. От всички партии само БСП откликнала на номинацията им.

Освен ген. Радев от Съюза на летците номинирали и космонавта Александър Александров, и генерал Михо Михов. Последният не бил приет, тъй като е политическо лице, а при Александров имало конфликт на интереси, тъй като именно той отговарял за ремонта на нашите самолети.

Преди дни Корнелия Нинова сподели, че кандидатурата на Радев била предложена от Александър Митев от екипа й на "Позитано".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    As
    ass
    2 -1
    13:16, 24 яну 2017
    хахаха- за железни нерви ли говорим.......
  • 2
    Ре
    реалист
    1 0
    15:07, 24 яну 2017
    Ще го видим почна с фалстарт докъде ще стигне само можем да гадаеме .За сега 3 от десетобалната система дано не ни замразет членството в Европа няма добри отзиви за него
Последни новини