КАТ направи 11 шофьори пешеходци. Преглед на печата

"24 часа"

Червеният пленум вече с трима по-малко

С трима души ще намалее съставът на Националния съвет на БСП заради попълването на президентската администрация. Деница Златева и Николай Копринков стават секретари на президента, а Надя Младенова оглавява кабинета на вицепрезидента. Златева овакантява и място в Изпълнителното бюро на БСП. Тя е и шефка на международния отдел на "Позитано" 20, но на този пост ще я наследи Крум Зарков.

"Труд"

Кога ще зададат на Марешки най-важния въпрос?

Една от най-старите английски поговорки е за слона в стаята - метафора за най-очевидното нещо, което никой не вижда или никой не иска да обсъжда. Подобна е ситуацията с г-н Марешки. Журналистите изпадат в истински екстаз да го бомбардират с въпроси за неговите биткаджийски времена, за отношенията му с медиите, за идеите му да раздава лекарства и бензин на цени под пазарните, след като дойде на власт, и т.н. Но упорито никой не му задава най-важния въпрос, а именно как г-н Марешки успява да продава бензин с около 10% под цената на останалите вериги и как ще успее да свали цената с още 17%, след като дойде на власт? Защото това не е въпрос на политическа воля и щракване с пръсти, а на математика и спазване на закона.

"Стандарт"

КАТ направи 11 шофьори пешеходци

11 шофьори станаха пешеходци само за 4 часа вчера, след като новите правила за движение по пътищата влязоха в сила. С поправките пътните полицаи вече имат право да демонтират на пътя регистрационните табели на автомобили, чиито водачи откажат алкохолна проба. На 7 от заловените шофьори номерата са били свалени в София, на един - в Хасково, и на още трима - във Видин, Ловеч и Варна. Друг водач пък е бил заловен без книжка и отново е трябвало да прибере автомобила си с пътна помощ, тъй като е бил наказан на шосето.

Първа глоба в размер на 1000 лв. съставиха вчера и катаджии на водач, влязъл в забранен участък, в който е бил извършван спешен ремонт на водопреносната мрежа в кв. "Бенковски".

"Монитор"

Лекари в далавера с инвалидни колички

Медици от лекарски консултативни комисии (ЛКК) въртят далавера с търговците на медицински изделия, алармира пред "Монитор" 53-годишната софиянката Йорданка Петрунова, попаднала в схемата. Жената получила от доктор в ЛКК указание точно от кой търговец да купи необходимия на съпруга й антидекубитален дюшек. "Даде ми името и адреса на фирма, която по думите му била "добра", разказа Петрунова.

Лекари от комисиите са в схема с търговците на инвалидни колички, слухови апарати и перуки, потвърдиха пред вестника и управители на фирми за медицински изделия. "Въпреки че е забранено на комисиите да се занимават с търговски въпроси, това не се спазва. Те са свързани с фирми за медицински изделия, към които насочват хората", обясни порочната практика Георги Воев, управител на фирма за медицински изделия.

"Сега"

Председателството на ЕС ще струва поне 150 млн. лв.

Прогнозата, че българското председателство на ЕС ще се окаже златна мина, вече се сбъдва. Шестте месеца, в които България ще оглавява Евросъюза, ще струват поне 150 млн. лв. (около 77 млн. евро) на данъкоплатците. Това е записало правителството в доклад за подготовка на председателството, което ще започне в началото на 2018 г.

"Със средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г. в централния бюджет са предвидени средства за обезпечаване на подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС в размер на 150 млн. лв.", пише в документа. Това е първата официална прогноза колко ще струва на бюджета провеждането на европейските срещи в София, Брюксел и Страсбург, както и съпътстващите ги мероприятия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини