16 °C

ВиК ще оправят "ледената пързалка" на "Орфей" другата седмица

Изображение 1 от 2

  Разлята и замръзнала вода създава проблем в сутришните часове на шофьорите, които преминават през кръстовището между улиците „Орфей“ и „Сливница". Мнозина се оплакват, че е като ледена пързалки и застрашава по-невнимателните от тях. Сутрин, когато е още много студено, става опасно и за пешеходците, които преминават по пешеходната пътека. Лед имаше дори и в следобедните часове днес.

  Проблемът не е нов. На въпроса ни „До кога ще е така“ от ВиК – Първомай казаха, че аварията е сложна. До сега са се опитвали да я отстранят с козметични ремонти, но след това проблемът отново се появявал

  Началникът на местното ВиК - Николай Ставрев обясни, че се е наложило да изчакат малко да се вдигнат температурите, за да разкопаят проблемния участък. Оттам преминава магистрален водопровод, каза той. Това означава, че 1/3 от града ще остане без вода за известно време, а след пускането ѝ, при тези климатични условия е много вероятно да се случат още аварии.

  Въпреки това през следващата седмица се очаква да бъде отстранен проблемът, а разкопаният участък ще бъде асфалтиран през пролетта. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   12
   1212112
   8 0
   15:26, 9 дек 2016
   Ще видите , че по Коледа стават чудеса.
   Горе долу месец - два за да оправят този теч.
   А асфалт чак на пролет. ????
   Надявайте се на Нова година - Нов късмет с този кмет.
  • 2
   12
   1212112
   6 0
   15:34, 9 дек 2016
   Алооу В и Къто говорите пулни глупости.
  Последни новини