Повече полиция и КАТ по пътищата и курортите на 8-ми

Допълнителни мерки за сигурност предприема ГД "Националната полиция" във връзка с предстоящия студентския празник, 8 декември, съобщиха от МВР.

Целта е гарантиране на обществения ред и сигурността на младите хора, както и безопасността на движението по пътищата. 

С превантивна цел са проведени срещи със собственици и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, на които са обсъдени възможните рискове от престъпни посегателства и са дадени препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация за своевременно реагиране при необходимост. 

В срещите са участвали и служители на териториалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около питейните и увеселителните заведения, и места за подслон в периода от 7 декември до 11 декември 2016 г., на които се очакват празнуващи.

Специално внимание ще бъде обърнато на курортите, където традиционно празнуват студентите.

Активно ще е полицейското присъствие и по пътищата. В случай на усложнени метеорологични условия своевременно ще се въвежда временна организация на движението, съгласувано със стопаните на пътя, при необходимост трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Между 7 и 9 декември са планирани и специализирани полицейски операции, в рамките на които полицейските екипи ще следят и за продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход. 

Акцентът в акцията на пътните полицаи ще е проверка на водачите, които управляват моторни превозни средства под въздействие на алкохол, наркотични вещества или такива, които шофират без да са правоспособни и карат неизправни автомобили.

Студенти: Празнувай отговорно! 

Дни преди 8 декември студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив призоваха своите колеги от цялата страна да празнуват отговорно. 

Младите хора инициираха кампания, която да напомни, че не трябва да се шофира под въздействието на алкохол. Те сложиха и очила, които показват как се чувства шофьора, когато седне зад волана под въздействието на алкохол.

Призивът идва, след като преди три години на връщане от студентски купон в Смолян четирима студенти от пловдивския университет катастрофираха и намериха смъртта си в река Чая около Бачково.

Кампанията тази година е подкрепена от всички университети в страната.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини