Прокуратурата подхвана агресивната яслена сестра

Районната прокуратура във Варна се самосезира след репортажи и публикации в медиите за действията на медицинската сестра в ДГ "Морска звездица".

Разпоредена е проверка по случая, която трябва да установи дали е извършено престъпление от общ характер, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Случаят в яслената група на детската градина във варненския кв. „Младост“ стана известен вчера след публикация във Фейсбук на Кремена Гинкова - майка на 2-годишно момиченце, което посещава яслата от 4 октомври. Скоро след това обаче детето започнало да се буди нощем, да си бие само шамари, да плаче часове наред и не искало да ходи в детската градина.

Тъй като се усъмнили, че има грубо отношение и физическо насилие спрямо дъщеричката им, Кремена и съпругът й Димитър купили записващо устройство и бащата го сложил в играчката, с която малката Жанета всеки ден ходела в яслата.

На 25 ноември вечерта майката прослушала записа и останала безмълвна. На него се чували думите, с които медицинската сестра Тинка Стоянова "приспива" детенце от групата: 

"Тихо, не ме карай да те пердаша!", "Докато не млъкнеш няма да спра да те тупам по устата!", "Да не съм чула приказка да казваш, лайнарка мръсна!", "Ще ти оскубя косата да знаеш", "Говедо мръсно с говедо", "Свинчуга мръсна".

"Това е извадка от приспиването на едно от децата, което плаче и я изнервя, след което се чува как го бие...Тази агресия е насочена към дете от групата на дъщеря ми, и не моето дете е битото, но какво ли се е случвало предните дни и с чие дете?! 
", казва Кремена Гинкова.

След подаването на сигнала в Община Варна, сестрата Тинка Стоянова е уволнена дисциплинарно. Пред директорката на градината Драгомира Македонска Стоянова обаче заявила, че просто тонът й на разговор с децата е бил по-груб и е била разбрана погрешно. Сестрата отрича да е казвала такива думи. 

Семейство Гинкови няма да водят дело срещу медицинската сестра, но 2-годишната Жанета повече няма да ходи на ясла.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини