Гласуваха промени в транспортната схема

Промени в транспортната схема на общината бяха гласувани от общинските съветници. Първата е в резултат на запитване от граждани дали може ли автобусът изпълняващ трети курс по линия Първомай – Буково да не нощува в Буково, а да се връща веднага в Първомай. След направеното проучване чрез кметовете на засегнатите села – Православен, Драгойново и Буково, е станало ясно, че за всички пътуващи това е по-удобният вариант. Пътуването сутрин рано от селата към града е остаряла практика, от времето когато работещите са пътували до големите предприятия в Първомай. Сега всяка фирма извозва работниците си и сутрин автобусите пътуват празни.

Промяна се налага и по вътрешната линия на транспортната схема. Тя е продиктувана от новите начални часове на занятията в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Часът на тръгване на един от курсовете от 16.00 се променя на 16.30, а по направление Първомай – Дебър и от 16.20 на 16.45ч. по направление Дебър – Първомай. Промяната не води до промяна на часовото разписание на следващия курс.

Последното изменение е по линията Първомай-Крушево. През летния сезон е направено наблюдение по тази линия в 13.35ч. и е констатирано, че от Първомай пътникопотокът е почти нулев. Затова автобус, тръгващ от Първомай в 13.35 часа в посока Крушево ще се изпълнява само в периода от 15.09 до 30. 06.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пи
    питащ
    2 -1
    14:20, 29 ное 2016
    Кога автобусът е нощувал в Буково?
  • 2
    По-глупава промяна не съм виждала. Даже с изменението на автобуса от 16.00 няма да може детето да се връща за глупавия допълнителен час по физическо. Да не говорим, че сутрешния автобус е в 7.25, а новият начален час е 8.20. Общо взето децата висят на студа ненужни 40-45 минути. Да бяха преместили сутрешния автобус, или както вземат и извозват децата от Любеново, да осигурят транспорт и за децата от Дебър. Не виждам каква е разликата между Любеново и Дебър. Нали няма дискриминация на расов принцип. И да бяха гласували карти за пътуващите, защото въпросът е принципен.
Последни новини