Прегледаха над 100 бежанци в Харманли, откриха само един с краста. Преглед на печата

"24 часа"

Напролет бутат паметника пред НДК

Паметникът "1300 г. България" при НДК в София ще бъде демонтиран напролет, научи "24 часа". Временно дупката, която ще се отвори след махането на монумента, ще бъде покрита с настилка от тиково дърво. Скулптурите пък вероятно ще бъдат преместени в Музея за социалистическо изкуство. Сагата със съдбата на паметника тече от няколко години. През 2014-а Столичният общински съвет реши той да бъде демонтиран, скулптурите - реаранжирани другаде, а на мястото му да бъде възстановен мемориалът на Първи и Шести софийски пехотен полк.

"Труд"

Големият сняг идва във вторник

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември - ще се понижава. През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд в равнините и котловините все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина; временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд.

"Стандарт"

България не е готова за 100% мажоритарен вот

България не е готова за 100% мажоритарен вот, заяви новоизбраният президент Румен Радев пред журналисти.

"Проблемът не е само в нов Изборен кодекс. Убеден съм, че такъв ще се направи. Проблемът е в районирането на страната или т.нар. изборна география - това е сложен процес. Ако някой ви каже, че ще го направи за два дни, не се заблуждавайте", коментира Радев.

Категорично поддържам мажоритарния вот, но според мен, с цел избягване на изкривяванията и рисковете, до които води един такъв 100% мажоритарен вот във вида, в който ни се предлага, трябва да имаме и пропорционален елемент, обясни той.

"Монитор"

Прегледаха над 100 бежанци в Харманли, откриха само един с краста

Медицински екипи влязоха в събота в бежанския лагер в Харманли и започнаха планираните още преди бунтовете там прегледи. Само за един ден са прегледани над 100 чужденци, открит е един случай на краста.

Както Агенция Монитор писа многократно, във вторник Министерството на здравеопазването разпореди лагерът да бъде затворен. Ограничаването на достъпа пък беше една от причините хората вътре да се разбунтуват и в крайна сметка да се стигне до сблъсъци с полицията.

В момента там работят седем лекари - 4 инфекционисти, паразитолог, специалист по кожни болести и хирург. Пристигналите доктори са от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и от столичната "Александровска" болница. "Прегледите текат нормално, настанените в центъра съдействат напълно на лекарите", уточни директорът на регионалната здравна служба д-р Соня Димитрова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини