До 10 дни трябва да започнем да се движим еднопосочно в центъра

Изображение 1 от 2

    До 10 дни трябва да бъде реализаран планът за еднопосочно движение на автомобилите в центъра на Първомай.

    От вчера е започнало поставянето на 150 кола, на които трябва да бъдат монтирани между 150 и 180 знака. Забавянето на реализацията на новото движение е именно заради осъществяването на тази поръчка.

    Хоризонталната маркировка ще бъде положена през пролетта, най-вероятно през април, когато температурите ще са близки до 20 градуса.

    Около 1 декемри се очаква всичко по организацията на новото движение да е готово. Тогава ще се направи и последният оглед.

    За стартирането на промените обществеността ще бъде уведомена предварително с публикации в сайта на общината, parvomai.net и по всякакви други възможни начини.

    Основните правила, които ще трябва да се спазват са:

    • Еднопосочно движение по ул. Димитър Благоев от кръстовището ѝ с „Орфей“ в посока и до кръстовището ѝ с „Яворов“;
    • Еднопосочно движение по ул. Яворов от сградата на общинска администрация до магазин „Рила“.
    • Еднопосочно движение по „Княз Борис I“ от дървената барака до ул. „Димитър Благоев“. Паркирането там ще става под ъгъл спрямо тротоара, само от южната страна. В зоната до магазините ще бъдат определени две места за извършване на товаро-разтоварна дейност.
    • Еднопосочни ще са още 3 улици в участъка между „Княз Борис I“ и „Яворов“. От север на юг по „Вапцаров“ и от юг на север по „Любен Каравелов“ и „Панайот Волов“.
    • Новост е въвеждането на ограничение от 30 км/ч за централната градска част.

    За обезпечаване на реда ще бъде ангажирана както полицията, така и общинска охрана.

    Ресорният заместник-кмет Николай Митков отбеляза, че колкото и да е добра една организация, колкото и съвършена да е идеята, реализирането ѝ зависи преди всичко от съзнанието на участниците в движението. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Тъ
      Тъп Милиционер
      13 -3
      15:08, 24 ное 2016
      Най добре направете следните улици еднопосочни:
      1. Княз Борис до кръстовището с цариградското шосе в дебър там поставете знаци разрешено наляво, надясно и нпарво след знака.
      2. Да бъде еднопосочно шосето към градина
      3. Да бъде еднопосочна улицата към бяла река
      След това всеки напуснал пърумай да не се връща повече. Това е ебати тъпотията само червена къртунка може да го измисли и ангу да му се връзва. Направете целия град еднопосочен да го обикаляме като идиоти дето е много голям.
    • 2
      Не
      Недоволен
      13 -4
      16:27, 24 ное 2016
      Това е поредната простотия. По-тъпо не можахте ли да го измислите?!?
    • 3
      Тъ
      Тъп Милиционер
      2 -1
      17:01, 24 ное 2016
      Величке величкеее ти си си показала носа явно и други неща но нищо не си разбрала. Те нещата не стават само да идеш в чужбина а и да разбираш какво виждаш. Кажи ми ти като си ходила в чужбина Величке къде си видяла в село като пърумай да има подобни комунистически експерименти с регулиране на движението. Не е важното дали ще се обикаля или не важното е да се прави с акъл никой не може да обясни мотивирано дори и ти Величке която си изръшкала половината свят защо е нужно това.
      • Де
        Делчев
        2 -3
        21:37, 24 ное 2016
        Велчев, добре, че бяха комунистите та ви направиха хора. В БСП още се пази партийната книжка на баща ти . Ако искаш да ти пратим фотокопие или оригинала на този сайт. Хайде стига си ръсил тъпотии!
    • 4
      Мн
      много недоволен
      10 -2
      18:22, 24 ное 2016
      поредната простотия,аз предлагам на господин Митков освен еднопосочни улици,да направи във Първомай,и синя зона и зелена зона а може да добави и червена зона така ще е най оригиналният в цяла България,пък благоденствието на хората да върви по дяволите
      • Ад
        АДВОКАТ-ИЗМУШЛЕК-ПОЕТ
        3 -1
        22:20, 24 ное 2016
        Делчев,много бързо ти почервеня задника,бе комунистическо мекере-патриотар...
    • 5
      Да
      Да уточним
      8 -4
      18:49, 24 ное 2016
      Не знам кой е тъп и кой е умен, но явно на първомайци им харесва хаотичното движение - да си ходят до тоалетна с колата, да си спират в нарушение на правилата и да създават колкото е възможно повече конфликтни ситуации.А да, и да плюят им харесва. Всеки и от всичко се възмущава, но не съм видял някой да предложи нещо.
    • 6
      Ут
      Уточняващ Отговор
      7 -2
      19:24, 24 ное 2016
      уточняваме,кой трябва да даде някакво предложение,нали сме ги избрали да дават предложения,нали затова получават големите заплати,къде са новите работни места,къде са свежите инвестиции къде е развитието на общината,а да,еднопосочни улици голямо постижение,и да не забравят да сложат знака за платен паркинг,да има приходи в общината,защото предприятия работещи почти няма,пък ний шофьорите ще си плащаме скъпите налози и ще си мълчим
      • Пи
        питанка
        6 -1
        22:19, 24 ное 2016
        Правилно си отбелязал, че общинските ни съветници са ''цветът'' на първомайското общество и най-вече интелигенция.То като вземеш на първо място баба *** там са събрани все ''умници'' от които ще чакаме ''гениални'' решения за битието ни.
    • 7
      Не
      Недовонен
      7 -1
      08:52, 25 ное 2016
      А,кога ще забранят на ТИРовете да се движат през града!? Никъде го няма това!
    • 8
      Ха
      хаха
      1 -2
      16:54, 26 ное 2016
      сложете и светофари да става смях :Д
      • Гр
        гражданин
        4 0
        20:35, 26 ное 2016
        Ей такива като този ,,ХаХа"-ПЕД...СТИ", имали и те са болшинство не само в Първомай,а в цяла България-нищо хубаво не ни чака!!!
    • 9
      Aтанасов А.
      3 0
      12:05, 27 ное 2016
      Много добро си е решението най после да се въведе ред на автомобилното движение в центъра.Даже малко закъсня,но нищо.По добре късно отколкото никога както се казва..Мрънкалници и нищо неразбиращи е имало и ще има.От тук нататък всичко ще е в ръцете на контролиращите за спазването на закона,за да има нужния ефект и ред от положените усилия.И то без да има вмешателство и ходатайства пред полицията.Иначе се обезсмисля всичко.Успех и с други подобни начинания.Те ще са за улеснение на всички нас.
    • 10
      Ди
      Диянада
      1 0
      03:18, 29 ное 2016
      Няма да е зле и да преасвалтират тук там...че някои улици все повече наподобяват лунната повърхност.... 🤐
    Последни новини