27 °C

До 10 дни трябва да започнем да се движим еднопосочно в центъра

Изображение 1 от 2

  До 10 дни трябва да бъде реализаран планът за еднопосочно движение на автомобилите в центъра на Първомай.

  От вчера е започнало поставянето на 150 кола, на които трябва да бъдат монтирани между 150 и 180 знака. Забавянето на реализацията на новото движение е именно заради осъществяването на тази поръчка.

  Хоризонталната маркировка ще бъде положена през пролетта, най-вероятно през април, когато температурите ще са близки до 20 градуса.

  Около 1 декемри се очаква всичко по организацията на новото движение да е готово. Тогава ще се направи и последният оглед.

  За стартирането на промените обществеността ще бъде уведомена предварително с публикации в сайта на общината, parvomai.net и по всякакви други възможни начини.

  Основните правила, които ще трябва да се спазват са:

  • Еднопосочно движение по ул. Димитър Благоев от кръстовището ѝ с „Орфей“ в посока и до кръстовището ѝ с „Яворов“;
  • Еднопосочно движение по ул. Яворов от сградата на общинска администрация до магазин „Рила“.
  • Еднопосочно движение по „Княз Борис I“ от дървената барака до ул. „Димитър Благоев“. Паркирането там ще става под ъгъл спрямо тротоара, само от южната страна. В зоната до магазините ще бъдат определени две места за извършване на товаро-разтоварна дейност.
  • Еднопосочни ще са още 3 улици в участъка между „Княз Борис I“ и „Яворов“. От север на юг по „Вапцаров“ и от юг на север по „Любен Каравелов“ и „Панайот Волов“.
  • Новост е въвеждането на ограничение от 30 км/ч за централната градска част.

  За обезпечаване на реда ще бъде ангажирана както полицията, така и общинска охрана.

  Ресорният заместник-кмет Николай Митков отбеляза, че колкото и да е добра една организация, колкото и съвършена да е идеята, реализирането ѝ зависи преди всичко от съзнанието на участниците в движението. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Тъ
   Тъп Милиционер
   13 -3
   15:08, 24 ное 2016
   Най добре направете следните улици еднопосочни:
   1. Княз Борис до кръстовището с цариградското шосе в дебър там поставете знаци разрешено наляво, надясно и нпарво след знака.
   2. Да бъде еднопосочно шосето към градина
   3. Да бъде еднопосочна улицата към бяла река
   След това всеки напуснал пърумай да не се връща повече. Това е ебати тъпотията само червена къртунка може да го измисли и ангу да му се връзва. Направете целия град еднопосочен да го обикаляме като идиоти дето е много голям.
  • 2
   Не
   Недоволен
   13 -4
   16:27, 24 ное 2016
   Това е поредната простотия. По-тъпо не можахте ли да го измислите?!?
  • 3
   Тъ
   Тъп Милиционер
   2 -1
   17:01, 24 ное 2016
   Величке величкеее ти си си показала носа явно и други неща но нищо не си разбрала. Те нещата не стават само да идеш в чужбина а и да разбираш какво виждаш. Кажи ми ти като си ходила в чужбина Величке къде си видяла в село като пърумай да има подобни комунистически експерименти с регулиране на движението. Не е важното дали ще се обикаля или не важното е да се прави с акъл никой не може да обясни мотивирано дори и ти Величке която си изръшкала половината свят защо е нужно това.
   • Де
    Делчев
    2 -3
    21:37, 24 ное 2016
    Велчев, добре, че бяха комунистите та ви направиха хора. В БСП още се пази партийната книжка на баща ти . Ако искаш да ти пратим фотокопие или оригинала на този сайт. Хайде стига си ръсил тъпотии!
  • 4
   Мн
   много недоволен
   10 -2
   18:22, 24 ное 2016
   поредната простотия,аз предлагам на господин Митков освен еднопосочни улици,да направи във Първомай,и синя зона и зелена зона а може да добави и червена зона така ще е най оригиналният в цяла България,пък благоденствието на хората да върви по дяволите
   • Ад
    АДВОКАТ-ИЗМУШЛЕК-ПОЕТ
    3 -1
    22:20, 24 ное 2016
    Делчев,много бързо ти почервеня задника,бе комунистическо мекере-патриотар...
  • 5
   Да
   Да уточним
   8 -4
   18:49, 24 ное 2016
   Не знам кой е тъп и кой е умен, но явно на първомайци им харесва хаотичното движение - да си ходят до тоалетна с колата, да си спират в нарушение на правилата и да създават колкото е възможно повече конфликтни ситуации.А да, и да плюят им харесва. Всеки и от всичко се възмущава, но не съм видял някой да предложи нещо.
  • 6
   Ут
   Уточняващ Отговор
   7 -2
   19:24, 24 ное 2016
   уточняваме,кой трябва да даде някакво предложение,нали сме ги избрали да дават предложения,нали затова получават големите заплати,къде са новите работни места,къде са свежите инвестиции къде е развитието на общината,а да,еднопосочни улици голямо постижение,и да не забравят да сложат знака за платен паркинг,да има приходи в общината,защото предприятия работещи почти няма,пък ний шофьорите ще си плащаме скъпите налози и ще си мълчим
   • Пи
    питанка
    6 -1
    22:19, 24 ное 2016
    Правилно си отбелязал, че общинските ни съветници са ''цветът'' на първомайското общество и най-вече интелигенция.То като вземеш на първо място баба *** там са събрани все ''умници'' от които ще чакаме ''гениални'' решения за битието ни.
  • 7
   Не
   Недовонен
   7 -1
   08:52, 25 ное 2016
   А,кога ще забранят на ТИРовете да се движат през града!? Никъде го няма това!
  • 8
   Ха
   хаха
   1 -2
   16:54, 26 ное 2016
   сложете и светофари да става смях :Д
   • Гр
    гражданин
    4 0
    20:35, 26 ное 2016
    Ей такива като този ,,ХаХа"-ПЕД...СТИ", имали и те са болшинство не само в Първомай,а в цяла България-нищо хубаво не ни чака!!!
  • 9
   Aтанасов А.
   3 0
   12:05, 27 ное 2016
   Много добро си е решението най после да се въведе ред на автомобилното движение в центъра.Даже малко закъсня,но нищо.По добре късно отколкото никога както се казва..Мрънкалници и нищо неразбиращи е имало и ще има.От тук нататък всичко ще е в ръцете на контролиращите за спазването на закона,за да има нужния ефект и ред от положените усилия.И то без да има вмешателство и ходатайства пред полицията.Иначе се обезсмисля всичко.Успех и с други подобни начинания.Те ще са за улеснение на всички нас.
  • 10
   Ди
   Диянада
   1 0
   03:18, 29 ное 2016
   Няма да е зле и да преасвалтират тук там...че някои улици все повече наподобяват лунната повърхност.... 🤐

  Хороскоп за 27.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
  27 сеп 2020
  Последни новини