В Деня на пешеходеца - черна статистика за Първомай

Двама са пешеходците, загинали на пътя в община Първомай от началото на годината до сега– това е равносметката, която можем да направим на 16 ноември – Европейския Ден на пешеходеца. Тази година той е обявен от Пътна полиция за Ден без жертви-пешеходци на пътя.

Статистиката от началото на 2016 г за област Пловдив е: възникнали са 116 пътнотранспортни произшествия, с участието на пешеходци. При тях са ранени 165 пешеходци, а 13 са загинали. Два от смъртните случаи са в Първомай и Виница. 5 - в областния град и по един в Раковски, Първенец и Рогош. Инцидентът в Първомай е на пешеходна пътека.
 

Най-голям брой катастрофи с пешеходци са регистрирани през месец октомври – 22, с 4 загинали и 21 ранени.

Направеният анализ на обстоятелствата, причините и факторите за възникване на ПТП с пешеходци показва, че част от тях възникват поради ограничена видимост от неправилно паркирани МПС в района на пешеходни пътеки и кръстовища. Предвид настъпващия зимен период, характеризиращ се с намалена продължителност на светлата част от денонощието и рисковете, които крие това за възникване на ПТП с пешеходци, ОДМВР – Пловдив предприема редица мерки за ограничаване на другите рискови фактори. Наред със засиления контрол по спазване на скоростните режими за движение на МПС, на техническата изправност на автомобилите, спазването на сигналите, предимството и други, в обхват на контрола попадат и неправилно паркираните МПС, особено в зоните на пешеходните пътеки.

За отбелязването на днешния ден Пътна полиция има за партньори БЧК, Държавната обществено-консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, СБА и други организации, както и фирма "Бенетон. Предвидени са редици мероприятия големите градове, една от които е  „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Къ
    към Митков
    12 -3
    13:46, 16 ное 2016
    Понеже коментарите под Митков са невъзможни....Митков, хората не гласуваха за БСП, а против ГЕРБ и статуквото...Личен принос ти и партията ти за победата на генерала нямате....Но понеже и други соцлидери изказаха благодарност, изводът е, че не ви бива дори сами да се сетите за това - спуснаха ви задача отгоре...Едва днес в сряда....
    • Сп
      Справедлив
      7 0
      20:44, 16 ное 2016
      Пълен смх за Първомайската структура под диктовката на свинаря.
    • 12
      123
      2 0
      19:35, 19 ное 2016
      Спечелили не спечелили важното е че червените се почерпиха по този повод на европата.
  • 2
    Пъ
    ПЪРВОМАЕЦ
    7 -2
    23:25, 16 ное 2016
    Г-н Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?
Последни новини