18 °C

В Деня на пешеходеца - черна статистика за Първомай

Двама са пешеходците, загинали на пътя в община Първомай от началото на годината до сега– това е равносметката, която можем да направим на 16 ноември – Европейския Ден на пешеходеца. Тази година той е обявен от Пътна полиция за Ден без жертви-пешеходци на пътя.

Статистиката от началото на 2016 г за област Пловдив е: възникнали са 116 пътнотранспортни произшествия, с участието на пешеходци. При тях са ранени 165 пешеходци, а 13 са загинали. Два от смъртните случаи са в Първомай и Виница. 5 - в областния град и по един в Раковски, Първенец и Рогош. Инцидентът в Първомай е на пешеходна пътека.
 

Най-голям брой катастрофи с пешеходци са регистрирани през месец октомври – 22, с 4 загинали и 21 ранени.

Направеният анализ на обстоятелствата, причините и факторите за възникване на ПТП с пешеходци показва, че част от тях възникват поради ограничена видимост от неправилно паркирани МПС в района на пешеходни пътеки и кръстовища. Предвид настъпващия зимен период, характеризиращ се с намалена продължителност на светлата част от денонощието и рисковете, които крие това за възникване на ПТП с пешеходци, ОДМВР – Пловдив предприема редица мерки за ограничаване на другите рискови фактори. Наред със засиления контрол по спазване на скоростните режими за движение на МПС, на техническата изправност на автомобилите, спазването на сигналите, предимството и други, в обхват на контрола попадат и неправилно паркираните МПС, особено в зоните на пешеходните пътеки.

За отбелязването на днешния ден Пътна полиция има за партньори БЧК, Държавната обществено-консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, СБА и други организации, както и фирма "Бенетон. Предвидени са редици мероприятия големите градове, една от които е  „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Къ
  към Митков
  12 -3
  13:46, 16 ное 2016
  Понеже коментарите под Митков са невъзможни....Митков, хората не гласуваха за БСП, а против ГЕРБ и статуквото...Личен принос ти и партията ти за победата на генерала нямате....Но понеже и други соцлидери изказаха благодарност, изводът е, че не ви бива дори сами да се сетите за това - спуснаха ви задача отгоре...Едва днес в сряда....
  • Сп
   Справедлив
   7 0
   20:44, 16 ное 2016
   Пълен смх за Първомайската структура под диктовката на свинаря.
  • 12
   123
   2 0
   19:35, 19 ное 2016
   Спечелили не спечелили важното е че червените се почерпиха по този повод на европата.
 • 2
  Пъ
  ПЪРВОМАЕЦ
  7 -2
  23:25, 16 ное 2016
  Г-н Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини